Palat cu tot mai puţine etaje. Reprezentanţii Primăriei Timişoara vor ca imobilul să fie aşa cum cere autorizaţia

Data publicării:
demolare prima

Lucrările pentru demolarea celor trei etaje construite ilegal au început. După cum se poate vedea, o schelă a fost amplasată deja pe fațada clădirii, iar muncitorii au desprins țiglă cu țiglă acoperișul imobilului.

Casa se află aproape de centrul orașului. Reprezentanții municipalității au fost să verifice stadiul lucrării și să se asigure că demolarea decurge conform graficului.  „Un exemplu pentru toată lumea: nimeni nu este mai presus de lege. Primăria nu va tolera ilegalităţi în oraşul Timişoara. Vom deschide procese împotriva tuturor celor care nu înţeleg să respecte legea", anunță Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Proprietarii spun că se conformează şi vor respecta legea. „E greu, sunt betoane care trebuie sparte, nu ştiu cum lucrează oamenii. De la acoperiş, s-a dat acoperişul, aţi filmat, aţi văzut... nu ne opunem, asta este", afirmă Lenuța Vidoni, proprietarul clădirii.

Timișorenii susțin acțiunea municipalității: „Într-o ţară civilizată, într-o societate civilizată, domnule, nu se apucă un om normal să construiască, dacă n-am o hârtiuţă acolo, aprobată. Numai oamenii aceştia care se ocupă cu aşa ceva. Deci nici milă nu trebuie să avem de ei", Fără autorizaţie şi fără un temei concret nu se poate construi şi nu se poate face nimic", „Eu dacă mă duc şi iau o casă şi prinde primăria, mă dă afară, nu? Sau dacă construiesc în faţa casei, dacă n-am autorizaţie mi-o sparge, nu? A intrat ilegal, bine face".

Proprietarii au la dispoziție două săptămâni ca să demoleze etajele ridicate ilegal. Totul, pe cheltuiala lor.

reporter: Miodrag Hojda
operator: George Ștefăniță
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri