Pentru elevii liceului "Nikolaus Lenau", anul şcolar a început în şantier

Data publicării:
1a PRIMA ZI DE SCOALA LENAU icon2

Aşa s-a deschis anul şcolar la Liceul "Nikolaus Lenau". Cum s-au aşezat în bănci, elevii au fost instruiţi în legătură cu accesul pe şantier, după care au şi semnat o declaraţie pe proprie răspundere că vor respecta regulile interne pe perioada lucrărilor.

"Constructorul a fost informat şi este conştient că trebuie să asigure siguranţa pe şantier, noi le interzicem elevilor accesul pe şantier, în concluzie ne bazăm şi pe responsabilitatea şi simţul răspunderii al acestora", a declarat Elena Wolf, directorul Liceului "Nikolaus Lenau".

Elevii s-au declarat nemulţumiţi de şantierul care i-a întâmpinat, dar vor fi nevoiţi să se obişnuiască cu el. Lucrările s-ar putea finaliza abia la începutul anului viitor.

"Mult praf, nu-i bun pentru sănătate... Gălăgia de la constructori", "Nu-mi place. Nu mă aşteptam să fie aşa după trei luni, dar na...aşa a fost", "Ne îmbrăcăm un pic mai gros şi o să fie ok. Un pic deranjează pentru că nu putem sta în curte", sunt câteva dintre părerile elevilor.

În următoarele luni, elevii liceului ”Nikolaus Lenau” vor învăţa în două schimburi, din cauza lipsei geamurilor la o parte din clase. Tot din cauza lucrărilor, o parte dintre elevi vor învăţa într-o fostă hală a RATT, care urmează a fi special amenajată în acest sens.

"Am reuşit să declanşăm aceste lucrări care vor schimba faţa acestei şcoli. Deocamdată este şantier, nu putem decât să anticipăm că o să iasă foarte bine în final, pentru că n-avem motive să considerăm că va fi altfel", a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Lucrările de reabilitare a clădirii au costat 500.000 de euro şi vor dura până cel târziu în semestrul II al anului şcolar.

reporter: Maria Rohnean
operator: George Ştefăniţă
editor web: Răzvan Bulacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri