Timişoara, un oraș numit ”acasă” de imigranți din Asia, Orientul Mijlociu și Africa

Data publicării:
imigranti

Îi vedem zi de zi pe stradă, la locul de muncă, ne sunt vecini sau colegi de facultate. Timişoreni prin adopţie, mai mulţi imigranţi din diferite colţuri ale lumii s-au decis să cinstească în stil propriu relaţia dintre ei, dar şi oraşul care le-a devenit casă.

”Timișoara ne-a găzduit, ne-a acceptat și noi am vrut să sărbătorim această ocazie. Şi având ziua respectivă, ne-am gândit să facem o adunare multiculturală, să arătăm cât de multiculturală este Timișoara și cât de tolerați sunt oamenii în Timișoara. Şi noi reprezentăm Timișoara”, afirmă Mohammad Babar, organizator.

”În primul rând, s-au făcut în București, acum urmează Timișoara, să facem noi un loc unde se poate simți orice om, de orice natură, de orice culoare, de orice cultură, orice religie, să se simtă mai bine, ca la el acasă. Asta e ideea principală”, spune Monir Mattar, președintele Asociației de Prietenie Româno-Arabă.

Deşi Timişoara e recunoscut ca un oraş multicultural, întâlnirile organizate dintre reprezentanţii popoarelor au lipsit până acum. Centrul Multicultural de aici vrea să permanentizeze serile de profil, la care să aibă acces oricine.

”Dacă altcineva mai vrea să se întâlnească cu oameni de altă naționalitate, putem să ne întâlnim aici. E foarte bine. Pentru prima dată am făcut asta la Timișoara”, ”Timișoara înseamnă România. Dacă în Timișoara e bine, înseamnă că în România e bine, nu?”, ”Este o idee foarte bună și ne simțim foarte bine, muzica e excelentă și sperăm să se mai întâmple și cu altă ocazie”, spun participanții.

Serile tematice între reprezentanţii minorităţilor vor avea loc periodic în Complexul Studenţesc din Timişoara.

reporter: Ioana Sapianu
operator: Mihai Pop
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri