Zacuscă uriașă. Au fost folosite 700 de kilograme de legume, la pregătirea ingredintelor au muncit 15 persoane

Data publicării:
zacusca prima
0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Scurtături Tastatură
Shortcuts Open/Close/ or ?
Redare/PauzăSpațiu
Mărește Volumul
Micșorează Volumul
Caută înainte
Caută înapoi
Subtitrare Pornită/Oprităc
Ecran complet/Ieși din modul Ecran completf
Suprimare Sunet/Activare Sunetm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Caută %0-9
00:00
00:00
00:00
 

”Ceapă, mai multe tipuri de ardeioase, ardei kapia, ardei gras roșu, ardei gras galben și gogoșar, și aici avem vinete”. 15 oameni au muncit la foc continuu mai bine de zece ore pentru ca toate legumele să fie tocate. Abia apoi a fost aprinsă și flacăra care a încins ceanul uriaș. ”Punem două polonice de ceapă, lăsăm 2-3 minute, punem două polonice de ardei, lăsăm 2-3 minute, ele trebuie să prindă arome”.

”Cantitatea chiar a fost depășită. Sunt cam 560 de litri măsurați până la acest nivel. Dacă fac o cantitate mare de zacuscă mă pot bucura și la începutul iernii și la începutul primăverii”, spune Uica Mihai, bucătar.

Pentru asemenea cantitate de zacuscă sunt necesare ingrediente pe măsură: 200 de kilograme de ceapa, 100 de kilograme gogosari, 100 kilograme de ardei, 150 de kilograme de vinete, 3 kilograme de usturoi, unul de hrean şi 12 litri de ulei. Mirodeniile sunt, însă, marele secret. Bucătarul folosește nu mai puțin de 18 feluri de condimente în reteta sa de zacuscă. Rezultatul... - Cum e? ”Mmmm, e perfect”.

După aproape cinci ore în care zacusca a fiert, sub indicațiile atente ale bucătarului, gurmanzii, ademeniți de miros, au și degustat: ”Un pic mai picantă, după gustul meu”, - Îți dau piuparcă iute! ”E foarte bun, foarte bun”, ”Sunt condimente, se simt”.

Festivalul de la Buziaş a devenit o tradiţie. Mii de vizitatori vin an de an, şi nu numai pentru zacusca pregătită de gospodine. Vinul din regiune e foarte apreciat, la fel şi papricaşul gătit acolo.

Reporter: Raluca Popa
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Mesajul cutremurător transmis de Regele Charles, după ce s-a aflat de înmormântare. Nu i-a fost uşor să...
Digi FM
Ce îl enervează pe Smiley la Gina Pistol: „Nu suport”. Cei doi s-au căsătorit în urmă cu doi ani
Pro FM
Charlize Theron, super distracție cu fiicele ei, la un concert Dua Lipa. "Ești cea mai cool!", i-a transmis...
Film Now
Cum arată Chuck Norris în 2025, la 85 de ani. Imagini de colecție cu celebrul actor
Adevarul
Guvernul n-a renunțat la ideea de a trimite un emisar special în SUA. Cine e favorit SURSE
Newsweek
Statul tipărește bani ca să plătească pensii. Cea mai proastă veste pentru pensionari vine la toamnă
Digi FM
Gheorghe Gheorghiu parcă a întinerit după ce s-a căsătorit și a slăbit 25 de kilograme. În ianuarie a...
Digi World
De ce a fost numită 1 aprilie Ziua păcălelilor. Cum a fost aleasă data în care se fac cele mai multe glume și...
Digi Animal World
Momentul când o cățelușă imploră ajutor după ce puiul ei a fost lovit de o mașină: „A fost prima dată când...
Film Now
Dolph Lundgren, cu soția și fiica, ambele de aceeași vârstă, la restaurant. E cu 39 de ani mai mare decât...
UTV
Cum a sărbătorit Andreea Sasu ziua de naștere alături de Philipp Plein. „Mulțumesc că mă faci să mă simt...