Timişoara, oraş de nota 7,50

Data publicării:
11 timisoara

Turiștii străini cred că Timișoara este un oraș draguț şi sigur, cu o arhitectură frumoasă şi oameni amabili, o destinație în general ieftină, dar ne transmit să facem curățenie, să ne organizăm mai bine transportul, să pregătim personalul care lucrează în servicii şi să asigurăm toalete publice. Sunt concluziile unui studiu realizat de Universitatea de Vest în rândul vizitatorilor de peste hotare. Vedem în continuare care sunt plusurile şi minusurile. 

Cei mai mulți dintre turiștii străini care vizitează Timișoara au vârste sub 35 de ani şi vin din ţări ca Germania, Serbia, Italia şi Marea Britanie. Rămân în medie două nopți în capitala Banatului, timp suficient să evalueze orașul. Au făcut-o prin studiul realizat de Universitatea de Vest, care a măsurat gradul lor de satisfacție.

”Noi ne dorim un oraş de nota 10. Momentan, vizitatorii străini pe care i-am intervievat în acest chestionar spun să Timişoara este un oraş de 7,50 per medie”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timişoara.

Turiștii străini sunt încântați de arhitectura orașului, de centrul istoric şi lăcașurile de cult, dar şi să viziteze parcurile şi marile centre comerciale. Dacă vorbim de hoteluri şi unități de alimentație publică, vizitatorii sunt mulțumiți de raportul calitate-preț şi experiențele culinare, dar amendează pregătirea profesională a personalului. La capitolul minusuri, lista e mai lungă...

”Ceea ce nu le place se referă la calitatea mediului, la nivelul de zgomot, la nivelul de curățenie şi la infrastructură în general, la modul în care este organizat transportul, la funcționarea infocentrului turistic, sunt multe lucruri”, a spus Cătălina Ancuţa, decanul Facultății de Chimie, Biologie, Geografie, UVT.

Nemulțumirilor legate de transportul public greu de decriptat şi de funcționarea taximetrelor, li se adaugă absența toaletelor publice şi lipsa panourilor de orientare, a hărților pentru turiști.

980 de turiști străini au fost intervievați pentru acest studiu. Datele vor ajunge cu siguranță şi la autoritățile locale, care lucrează încă la realizarea unei strategii de turism.

redactor: Alina Strugariu

Reluare "Vocile Banatului

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
A murit un nume uriaș al României. Lasă în urmă multă tristețe, însă numele lui Rodion Gheorghiță va dăinui...
Digi FM
Rețeta specială de sarmale a Nadiei Comăneci. Ce bucate tradiționale face fosta gimnastă de Paște: „Am...
Pro FM
Dua Lipa și iubitul ei, Callum Turner, fotografiați pe străzile din New York. Cei doi nu-și pot ține mâinile...
Film Now
Adevărul despre viața lui Johnny Depp, la aproape doi ani de la procesul cu Amber Heard: „Nu există...
Adevarul
Locul fascinant de la malul Dunării care atrage ca un magnet turiștii: „Atâția bujori înfloriți nu am văzut...
Newsweek
De unde vine expresia „pe vremea lui Pazvante Chioru"? Ce înseamnă? Legătura cu haiducul Iancu Jianu
Digi FM
Mihai Mărgineanu, șocat de ce a văzut în Vama Veche, în mini-vacanța de 1 Mai: „Voi știți ce mai fac copiii...
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15...
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea...
Film Now
Fiica cea mare a lui Bruce Willis, noi dezvăluiri despre starea de sănătate a actorului: „Ce mi se pare...