Când sunt indicate rezecțiile de pancreas

Data publicării:
Untitled
Dr. Dragoș Romanescu, medic primar Chirurgie generală

Descoperit de regulă în stadii avansate, cancerul de pancreas permite, în unele cazuri, rezecţia chirurgicală. Când sunt indicate rezecţiile de pancreas, ce tipuri de operaţii există şi care este viaţa pacientului post operaţie ne spune dr. Dragoș Romanescu, medic primar Chirurgie generală.

Rezecția de pancreas poate avea rezultate foarte bune, dacă intervenția este realizată de o echipă medicală specializată în chirurgie hepato-bilio-pancreatică, cu multă experiență. Înainte de operație, pacientul va efectua un set complet de investigații specifice, pentru verificarea structurii și funcției pancreasului (ecografie, examen RMN, tomografie computerizată, analize de laborator).

Dezvoltarea tehnicilor chirurgicale permite ca, în prezent, rezecția pancreatică (parțială sau totală) să poată fi realizată și minim invaziv, laparoscopic sau prin chirurgie robotică, intervenția fiind indicată în tratamentul cancerului de pancreas. Pe lângă rezultatele foarte bune oferite de echipamentele moderne, experiența echipei medicale este esențială, având un rol important în reușita intervenției.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri