Cât de des apar metastazele în evoluția cancerului și ce înseamnă pentru pacient

Data actualizării: Data publicării:
dr alin tarlea
Dr. Alin Țârlea, medic primar Radioterapie

Metastazele definesc răspândirea bolii canceroase. Celulele afectate se pot multiplica necontrolat, chiar şi în afara locului de origine. Despre tratamentul acestui tip de boală discutăm cu dr. Alin Țârlea, medic primar Radioterapie.

Metastazele sunt tumori care apar în diverse organe prin răspândirea celulelor canceroase de la o tumoră situată altundeva în organism. Pentru a obține cele mai bune rezultate terapeutice, tratamentul cancerului trebuie personalizat, incluzând toate modalitățile disponibile recomandate. Decizia în privința tratamentului este luată de comisia oncologică multidisciplinară – Tumor Board, formată din medicii de diferite specialități implicați în diagnosticul și tratamentul cancerului: oncologi, chirurgi, radioterapeuți și imagiști.

Radioterapia externă este una dintre cele mai eficiente metode de tratament pentru cancer, fiind unul din pilonii de bază ai tratamentului multimodal, alături de chimioterapie, imunoterapie și, desigur, chirurgie. Radioterapia este indicată pentru tratamentul tumorii primare și al metastazelor, pentru reducerea stadiului unor tumori altfel inoperabile, dar și în scop paliativ.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri