Ce este pirozisul și cu ce alte simptome se asociază în boala de reflux gastroesofagian

Data publicării:
Untitled
Dr. Mădălina Stan-Ilie, medic primar Gastroenterologie

Arsurile în piept sunt o senzaţie foarte răspândită în rândul adulţilor. De asemenea, femeile gravide se confruntă frecvent cu aceste simptome. Medical sunt denumite pirozis. Ce investigaţii sunt de făcut şi care este tratamentul ne spune dr. Mădălina Stan-Ilie, medic primar Gastroenterologie.

Episoadele frecvente de pirozis (arsuri în piept, în spatele sternului) sunt, de obicei, principalul simptom al bolii de reflux gastroesofagian. Această afecțiune apare atunci când conținutul acid din stomac se întoarce în esofag, provocând senzație de arsură în capul pieptului, regurgitație, disfagie, tuse seacă, răgușeală, senzație de nod în gât și chiar durere. Boala se poate ameliora prin schimbarea stilului de viață și adoptarea unei diete echilibrate.

Pirozisul nu trebuie neglijat, pentru că poate semnala și afecțiuni mai grave, precum ulcerul sau chiar cancerul gastric, iar specialistul care poate stabili diagnosticul este medicul gastroenterolog. În urma unei investigații imagistice speciale (endoscopia digestivă superioară) și a unui set complet de analize, medicul va afla care este cauza arsurilor gastrice și va putea recomanda tratamentul adecvat.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri