Ce trebuie făcut în cazul unor situații medicale neprevăzute

Data publicării:
dr cristian pandrea
Dr. Cristian Pandrea, medic primar Medicină de urgență

Sfârșitul de an și sărbătorile de iarnă anunță și situații nedorite la camera de gardă. Fie că vorbim despre accidente sau despre excese culinare și cele legate de alcool, medicii sunt pregătiți pentru orice situație. Despre urgențele de sezon vorbim cu dr. Cristian Pandrea, medic primar Medicină de urgență.

În cazul unei urgențe medicale, competența și viteza de reacție a echipei din Compartimentul de Primiri Urgențe sunt esențiale pentru salvarea vieții pacientului. Pentru că fiecare secundă contează, medicii vor consulta imediat bolnavul și vor interveni de urgență, pentru stabilizarea lui.

Ulterior, analizele și investigațiile imagistice sunt foarte importante pentru stabilirea diagnosticului corect și administrarea tratamentului adecvat, cât mai repede posibil. De aceea, este indicat ca spitalul să dispună de un laborator și un departament de radiologie și imagistică medicală accesibile 24 de ore din 24, dotate cu aparatură modernă și tehnologie de ultimă generație, pentru efectuarea rapidă de ecografii, radiografii, tomografii computerizate și examene RMN.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri