Ce urgențe medicale apar cel mai frecvent în perioada sărbătorilor

Data publicării:
dr cristian pandrea
Dr. Cristian Pandrea, medic primar Medicină de urgență

Sărbătorile se sfârșesc, din păcate, pentru mulți români la camera de gardă. De vină sunt excesele de tot felul sau accidentele. Care sunt cele mai importante sfaturi pentru a evita aceste neplăceri în zilele care urmează aflăm de la dr. Cristian Pandrea, medic primar Medicină de urgență.

Cum să ne bucurăm de Sărbătorile Pascale fără grija suferințelor gastrice este o problemă care, probabil, îi frământă pe mulți români în această perioadă. În realitate, rezolvarea este foarte simplă: moderația. O atenție deosebită trebuie să aibă mai ales persoanele care au ținut post, dar și cele care au diferite probleme de sănătate.

Din păcate, excesele alimentare duc de multe ori la o aglomerare la compartimentul de primiri urgențe în perioada de Paște, indigestiile și chiar pancreatitele fiind frecvent diagnosticate în această perioadă. Chiar dacă sunt foarte tentante, recomandat este ca preparatele tradiționale de Paște să fie consumate în cantități mici, asezonate cu salate, și nu trebuie amestecate. În plus, mișcarea nu trebuie ignorată nici în această perioadă, exercițiile fizice și chiar plimbările în natură având un rol important în digestie și în menținerea stării de bine a organismului.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri