Chirurgie robotică pentru tratamentul cancerelor digestive

Te-ar putea interesa și:
Tradițional, chirurgia pentru cancerele digestive presupunea efectuarea unor rezecții largi, greu suportate de pacienți, cu rezultate care afectau pe termen lung calitatea vieții pacienților. Cum s-au schimbat lucrurile în prezent cu ajutorul chirurgiei robotice aflăm de la Dr. Teodor Buliga, medic primar chirurgie generală.
Chirurgia robotică este una dintre cele mai moderne și mai avansate metode chirurgicale minim invazive. Indicațiile pentru acest tip de intervenții s-au extins tot mai mult în ultimii ani, datorită rezultatelor foarte bune obținute prin chirurgie robotică, inclusiv în tratamentul cancerelor digestive. Chirurgia robotică are avantaje nu doar față de intervențiile clasice deschise, ci și față de chirurgia laparoscopică obișnuită, datorită controlului superior al instrumentelor și vizibilității mult mai bune a câmpului operator.
Dintre toate tipurile de cancer digestiv, poate că avantajele oferite de chirurgia robotică sunt cele mai evidente la pacienții cu cancer colorectal mai ales în localizările rectale. Accesul chirurgical este foarte dificil în aceste cazuri, dat fiind spațiul anatomic îngust din pelvis, iar chirurgia robotică asigură instrumentele necesare pentru a realiza manevre de mare finețe în spații înguste, cu o dexteritate ce depășește posibilitățile mâinii umane, dublată de vizibilitatea foarte bună, pentru maximă siguranță.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Editor : A.D.V.
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News
Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv. Utilizarea profilurilor pentru selectarea conținutului personalizat. Dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor. Măsurarea performanței reclamelor. Utilizarea profilurilor pentru selectarea publicității personalizate. Crearea profilurilor de conținut personalizat. Crearea profilurilor pentru publicitate personalizată. Măsurarea performanței conținutului. Înțelegerea publicului prin statistici sau combinații de date din surse diferite. Utilizarea de date limitate pentru a selecta publicitatea. Utilizarea datelor limitate pentru a selecta conținutul. Date precise de geolocație și identificarea prin scanarea dispozitivului.