În ce situații sunt necesare operațiile pentru repararea sau înlocuirea valvelor cardiace

Data publicării:
Untitled
Dr. Stanislav Rurac, medic primar Chirurgie cardiovasculară

Chirurgia cardiovasculară tratează complicațiile bolilor cardiace. Pacienții beneficiază astăzi de investigații și proceduri complete și precise. Printre acestea, repararea sau înlocuirea de valve cardiace. Despre fiecare situație în parte discutăm cu dr. Stanislav Rurac, medic primar Chirurgie cardiovasculară.

Afecțiunile valvelor inimii fac ca una sau mai multe valve cardiace să nu se mai deschidă sau închidă corespunzător, ceea ce duce la modificări ale fluxului sanguin în amonte sau în aval de valva defectă, cu repercusiuni severe în timp. În absența tratamentului, pot apărea complicații severe, precum insuficiența cardiacă, accidentul vascular cerebral, tulburările de ritm cardiac și chiar decesul. Tratamentul depinde de valvele afectate și de severitatea bolii, însă indicația este de reparare sau înlocuire a valvei cardiace atunci când apar modificări hemodinamice. În prezent, datorită tehnologiilor avansate, acest lucru se poate face minim invaziv, prin chirurgie cardiovasculară minim invazivă sau prin proceduri complexe de cardiologie intervențională.

Chirurgia cardiacă modernă permite abordarea minim invazivă a mai multor probleme cardiovasculare cu potențial sever, în același timp operator, cu avantaje majore pentru pacienți. În chirurgia minim invazivă a inimii, riscurile operatorii sunt mult reduse, recuperarea este mult mai rapidă, iar pacientul își poate relua activitățile cotidiene într-un timp scurt.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri