RAPORT DE ȚARĂ. Salariul mediu în Ilfov este pe locul doi în ţară

Data publicării:
ilfovsalariu

Cristian Ţânţăreanu este printre primii investitori din Ilfov. A încercat să câştige bani din agricultură şi comerţ, dar succesul cel mare l-a avut în imobiliare. Îşi aminteşte cum arăta Corbeanca în anii 90, atunci când şi-a construit prima casă în Ilfov: „Un drum de pământ și 100 de hectare de mărăcini”.

Localităţile din Ilfov s-au dezvoltat, practic, în jurul domeniilor cumpărate de aceşti investitori sau în jurul sediilor de companii pe care aceştia le-au relocat în comunele de lângă Bucureşti.

Cristian Ţânţăreanu şi-a vândut magazinul cu care a devenit celebru în România, iar lacătul care stă pe centrul comercial nu e decât o dovadă că județul Ilfov a fost invadat de lanţurile marilor magazine. Ilfovul i-a atras pe oamenii cu mulţi bani încă din anii 90. Primul hipermarket construit la marginea Capitalei, Prisma, nu a rezistat concurenţei.

Ştefan Cristea are un domeniu impresionant: 10 hectare de pădure şi teren lângă lacul Snagov. În 2003 a făcut primele investiţii, iar acum vrea să construiască un cămin pentru bătrânii înstăriţi, cu alei prin pădure şi asistenţă medicală privată.

Am cumpărat de la vreo 25 de cetăţeni toate terenurile şi a trebuit apoi să aduc toate utilităţile la teren. Deci toată infrastructura m-a costat peste 2,5 milioane de euro: drumurile, apa, energia, gazul, staţia de epurare”, spune Ștefan Cristea, om de afaceri.

Cu atâtea investiţii, nu este de mirare că judeţul Ilfov este al doilea din ţară în topul câştigului salarial, cu peste 1.800 de lei.

Tranzacţiile cu terenuri au stat la baza milioanelor de euro pe care le-au adunat cei mai bogaţi oameni din Ilfov. Potrivit Forbes, George Becali conduce în continuare în acest clasament, iar topul îl încheie Maria Pârcălăbescu, fostul secretar de stat în ministerul Economiei.

Milionarii din Ilfov

George Becali - 200 milioane de euro

Viorel Cataramă - 170 milioane de euro

Elan Schwartzenberg - 40-42 milioane de euro

Gheorghe Iaciu - 22-24 milioane de euro

Maria Pârcălăbescu - 21-22 milioane de euro

sursa: Forbes

Dezvoltarea economiei datorită infrastructurii, spațiilor industriale și investițiilor în imobiliare au făcut ca economia Ilfovului să aibă un PIB de aproape patru miliarde de euro, iar cifra de afaceri să plaseze județul pe locul 12 național.

Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24

Timp de 21 de săptămâni, campania RAPORT DE ŢARĂ face radiografia României reale, în aşteptarea regionalizării. În fiecare zi, la orele 9, 13 şi 19, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, cu atuurile şi punctele lor slabe. Susţine-ţi judeţul în campanie! Indiferent de unde ai fi, intră pe raportdetara.digi24.ro şi votează judeţul preferat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri