Copilă de 12 ani, violată luni la rând de unchiul ei. Părinții fetei l-au dat pe mâna poliției

Data publicării:
copila agresata se apara cu mana
Calvarul micuței ar fi început în vara anului trecut, spun anchetatorii. Credit foto: Guliver/Getty Images

O fetiță de 12 ani din județul Arad ar fi fost, luni la rând, victima propriului unchi. Bărbatul ar fi profitat de copilă, pe care ar fi agresat-o sexual chiar și de câteva ori pe săptămână, spun procurorii. La audieri, copila le-a spus anchetatorilor că bărbatul o amenința constant, așa că i-a fost teamă să spună ce i se întâmplă. Când au aflat de calvarul la care era supusă fiica lor, părinții au mers direct la poliție. Recent, individul, care se află în arest preventiv, a fost trimis în judecată, scrie Aradon.ro.

Calvarul copilei ar fi început în vara anului 2022 și a durat aproximativ 8-9 luni, spun procurorii.

"În fapt s-a reținut că, pe 30.03.2023, organul de cercetare penală din cadrul Postului de Poliţie Grăniceri s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de viol, faptă prev. de art. 218 alin. 1 şi 2 lit. c din Codul penal, reţinând că numitul (…), începând din vara anului 2022 şi până în luna martie 2023 a întreţinut relaţii sexuale cu minora (…), în vârstă de 12 ani, primul act sexual având loc în vara anului 2022, prin constrângere, minora fiind legată cu mâinile la spate cu o funie", se arată în actul de sesizare a instanței.

Fetița, care mai are trei frați acasă, locuia în casa unchiului și a mătușii încă de la vârsta de 9 ani. La audieri, copila a povestit că, în ultimele luni, unchiul său "a întreţinut cu ea atât raporturi sexuale, cât şi acte sexuale anale, uneori (...) şi de două sau trei ori pe săptămână, aproape de fiecare dată acesta fiind sub influenţa alcoolului", scrie sursa citată. De teamă, nu a zis nimănui nimic despre agresiunile sexuale la care era supusă. Mai mult, bărbatul o amenința că, dacă va vorbi, va provoca certuri în familie.

Expertiza medico-legală a confirmat raporturile sexuale la care fusese supusă copila. În fața polițiștilor, părinții fetei au spus că nu știau de calvarul la care era supusă aceasta. Au spus și că, odată ce au mers la poliție, bărbatul i-ar fi sunat să le reproșeze și să le ceară să renunțe la acuzații. În fața anchetatorilor, însă, inculpatul și-a rezervat dreptul de a nu da nicio declarație cu privire la acuzațiile care i se aduc.

Recent, bărbatul, care se află în arest preventiv la Penitenciarul Arad, a fost trimis în judecată de Judecătoria Chișineu-Criș pentru viol. 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri