Decodarea unui mesaj care a dat fiori. De ce a spus OMS că ce e mai rău abia acum urmează

Data actualizării: Data publicării:
Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS, sustinand o conferinta de presa
Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus. Foto: Profimedia Images

Organizația Mondială a Sănătății a transmis ce cel mai serios avertisment de până acum: „Nu vă relaxați! Ce e mai rău abia urmează”. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a explicat la Digi24 că acest avertisment este mai degrabă lansat pentru prevenirea unor situații care pot apărea în condițiile relaxărilor timpurii.

"Nu știu la cine s-a referit directorul general, dacă se referă la evoluția nivel global, cu siguranță boala va evolua.

Sunt state unde numărul de cazuri e în scădere constantă, e clar că situația se redresează în aceste țări.

Probabil este mai degrabă un avertisment care previne asupra unor situații care pot apărea dacă aceste măsuri de relaxare sunt introduse prea brusc și consecințele nu sunt evaluate.

De aceea OMS a recomandat ca măsurile de relaxare să fie treptate și să se introducă în trepte de două săptămâni, să se observe ce se întâmplă în aceste două săptămâni, și ulterior să se treacă la alte măsuri sau să se revină asupra unora dintre ele", a declarat Alexandru Rafila.

"Ce e mai rău abia urmează. Haideți să prevenim o tragedie!

Ne confruntăm cu un virus pe care mulți încă nu-l înțeleg. Multe țări foarte dezvoltate au tras concluzii greșite pentru că n-au știut despre ce e vorba și au intrat în încurcătură.

Noi am avertizat chiar și statele dezvoltate, le-am spus că acest virus le va lua prin surprindere. Și așa a fost!", a transmis într-o conferință de presă Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS.

Redactare G.M.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri