A doua zi de proteste în localitatea Pungești, Vaslui, față de exploatarea gazelor de șist

Data publicării:
protest ziua 2 pungesti

Pentru a doua zi la rând, localnicii au blocat un sens al drumului judeţean care traversează comuna Pungeşti.

„Vrem să ne trăim viaţa normal, să ne creştem copiii sănătoşi, să nu mâncăm gazele care vor fi. Vor începe să curgă apele cu gaze. Vrem să trăim sănătos”, spune o localnică.

La protest au participat şi oameni din alte judeţe.

E o mişcare colectivă fără lider. Noi am venit doar să-i sprijinim. Suntem de la Iaşi şi vor veni şi din Bacău”, spune unul dintre participanți.

Aceste gaze fac foarte rău sănătăţii şi mediului şi nu suntem de acord cu ele”, afirmă preotul Adrian Țapu.

Localnicii spun că nu vor renunţa la protest şi că vor sta în stradă până vor reuşi să împiedice începerea exploatării în zonă.

„Acolo mă pun în stradă şi să văd dacă vor treace cu maşina peste mine”, spune unul dintre localnici.

La începutul lunii, Compania Chevron a obţinut autorizaţie pentru amplasarea unei sonde de explorare a gazelor de şist la aproape un kilometru distanţă de comuna Pungeşti.

„Chevron intenţionează să realizeze exclusiv activităţi de explorare folosind tehnologii convenţionale. Prioritatea noastră este să desfăşurăm aceste activităţi într-un mod sigur şi responsabil faţă de mediul înconjurător, în conformitate cu acordurile de mediu pe baza cărora operăm”, se arată într-un comunicat al Chevron.

80 de poliţişti şi jandarmi vor rămâne în zonă până când oamenii vor încheia protestul pentru a doua zi consecutiv. Ieri au protestat aproximativ 150 de oameni.

Sursa foto: Vremea nouă

Potrivit ziarului local Vremea nouă, Inspectoratul Școlar Județean „interzice cadrelor didactice și elevilor părăsirea orelor de curs pentru a participa la protestul împotriva gazelor de șist”, așa cum scrie pe un afiș lipit pe ușa școlii din localitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri