Acciza la carburant. Transportatorii intră în grevă de luni

Data publicării:
TIRURI-Mediafax Foto-Razvan Chirita-5

Transportatorii încearcă de mult să aibă un dialog constructiv cu Ministerul Transporturilor, dar nu au primit răspuns la niciuna dintre adresele formulate. Este o lipsă totală de interes privind branșa, a spus, la Digi24, Augustin Hagiu, consultant în transporturi.

La 11 noiembrie, Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România trăgea din nou un semnal de alarmă „pentru înfrânarea majorării preţurilor, fenomen ce dirijează inevitabil, prin componenta de transport, creşterea preţurilor finale ale tuturor produselor de pe piaţă pentru consumatori”.

Considerăm că prevederea introducerii unei accize de 7 eurocenţi la litrul de carburant este total nepotrivită în acest moment şi dorim să menţionăm că aceasta reprezintă o ameninţare gravă şi permanentă pentru stabilitatea unei industrii cu un impact atât de puternic asupra economiei”, sublinia patronatul.

„Industria transporturilor a ajuns la limita toleranţei si suportabilităţii, astfel că orice majorare a costurilor trebuie să fie transmisă integral şi imediat clienţilor/beneficiarilor, evitându-se în acest mod dezechilibrul unui întreg sistem logistic”, potrivit sursei.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri