Americanii se adună în familie pentru Ziua Recunoștinței

Data publicării:
22 2011ziuarecunostintei-34750

Până să se așeze în jurul mesei tradiționale de Ziua Recunoștinței, zeci de milioane de americani au de parcurs un lung drum către casă, pentru a fi alături de familie. 43 de milioane, mai exact. Mulți dintre ei trebuie să îndure întârzierile provocate de vremea rea sau grevele angajaților de pe aeroporturi.

Ziua Recunoștinței vine și cu vești bune pentru locuitorii de peste ocean - deși se așteptau ca prețurile alimentelor să crească mult din cauza secetei din acest an, acest lucru nu s-a întâmplat.

„Prețurile nu s-au schimbat foarte mult față de anul trecut în ceea ce privește principalele alimente consumate de Ziua Recunoștinței. Este vorba de o creștere de 0.5%”, a declarat economistul John Anderson.

Între timp, new-yorkezii se pregătesc pentru paradă organizată de conducerea magazinului Macy`s. 16 care alegorice cu personaje din desene animate, aproape 2.000 de majorete și 11 fanfare vor defila prin centrul metropolei, sub privirile a trei milioane și jumătate de oameni.

Și fiindcă Ziua Recunoștinței e o sărbătoare națională, președintele Barack Obama a grațiat din nou doi curcani, tradiție începută în 1963 și păstrată de toți liderii de la Casa Albă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri