C. Predoiu îi răspunde lui T. Băsescu: Nu am dat cu pumnul în masa nimănui

Data publicării:
catalin predoiu digi24 studio-3

 

În decembrie 2008 mi-am încheiat primul mandat. Am fost solicitat de Preşedintele României şi Primul Ministru să continui. Am cerut, ca şi premierului anterior, continuarea proiectului celor patru coduri şi sprijin politic pentru ele. Nu am dat cu pumnul în masa nimănui, nu am stat la uşa nimănui, nu am solicitat niciodată să rămân în Guvern. Am fost de fiecare dată invitat şi nu regret că am acceptat”, a scris Cătălin Predoiu pe blogul său.

În ziua căderii guvernului MRU, în Parlament, Ponta mi-a făcut o ofertă verbal, ofertă pe care am refuzat-o pe loc. A doua zi, la Neptun, l-am informat pe Premierul MRU despre acest lucru într-o discuţie faţă în faţă şi pe domnul Preşedinte Băsescu telefonic. Am mai declarat aceste lucruri cu câteva luni în urmă”, a mai scris acesta.

Vineri, preşedintele Traian Băsescu a declarat că l-a deranjat faptul că liderul PDL Cătălin Predoiu a „îndrăznit” să îi dea lecţii publice. El a subliniat că acesta a venit la el la birou să îl roage să rămână ministru în Cabinetul Ponta.

A venit şi a spus cum a bătut cu pumnii în masă şi a pus condiţii şi premierului şi preşedintelui. Eu îmi amintesc că, în Guvernul Tăriceanu, domnul Predoiu a propus înlocuirea lui Daniel Morar de la DNA cu o doamnă care nu prea avusese dosare importante în toată viaţa ei, era consilier. Iar mie îmi dădea lecţii cum a renunţat preşedintele la Daniel Morar ori el, cu mânuţa lui, a făcut propunerea de înlocuire a lui Daniel Morar, după primul mandat", a spus şeful statului. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri