Cazul Ion Stan a fost amânat până după alegeri. Plenul, convocat la 12 decembrie

Data publicării:
0411taranu-36760

Vestea bună pentru Ion Stan este că alegerile îl vor prinde în libertate. Deputatul Ion Stan candidează pentru un mandat de deputat în Colegiul 3 din judeţul Dâmboviţa.

Biroul Permament al Camerei Deputaţilor, care programează şedinţa plenului în care se supune la vot cererea de arestare a lui Ion Stan, a decis ca plenul să fie convocat la 12 decembrie. Decizia era de așteptat, după ce președintele Camerei, Valeriu Zgonea, declatase că plenul va fi convocat săptămâna viitoare, în intervalul 12-15 noiembrie.

Grupul PSD are la dispoziţie cinci zile pentru a formula un punct de vedere. Liderul grupului PSD, Marian Neacşu, a spus că pentru parlamentarii partidului prioritatea o reprezintă câştigarea alegerilor, nu cazul Stan.

PSD nu l-a retras pe deputat din Comisia SRI, unde este vicepreşedinte, iar premierul a evitat să dea o recomandare deputaţilor PSD, spunând că la dosarul lui Ion Stan au avut acces doar Băsescu şi Parlamentul şi nu vrea să se pronunţe.

Scenarii

Dacă plenul Camerei se întruneşte până la constituirea noului Parlament şi votează în favoarea arestării, Ion Stan va fi arestat chiar dacă a fost ales senator.

Dacă plenul nu se întruneşte, iar Ion Stan este ales senator, are din nou imunitate, pentru alt mandat şi procurorii trebuie să revină cu altă cerere, iar procedura se reia.

Dacă plenul nu se reunește, iar Ion Stan pierde alegerile, el poate fiarestat oricând.

Aseară, președintele Traian Băsescu a cerut populației să nu-i voteze pe candidații care au dosare penale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri