Conducere nouă la CFR Marfă. Cine sunt noii administratori?

Data publicării:
21022013 20beta 20cfr-50903

Din noua conducere a CFR Marfă fac parte șapte persoane. Aysun Mustafa este noul președinte al conducerii de administrație, iar Alexandru Dragoș Drăghici, director general.

Liviu Radu, Bogdan Constantinescu, Dan Constantinescu, Ionuț Georgescu și Dan Belcea sunt membri al consiliului de administrație al CFR Marfă.

Decizia pentru schimbarea membrilor a fost luată demult și era un criteriu asumat de Ministerul Transporturilor în fața FMI.

Această schimbare a managementului CFR Marfă a costat compania de consultanță 100.000 de euro.

Mandatul noii conduceri se reduce la prioritizarea sarcinilor pentru eficientizarea activităților. Ministrul Transpoturilor, Relu Fenechiu, a declarat că nu are nicio garanție că nu se va recurge la disponibilizări.

Oficialul a arătat că administratorii şi directorul general nu au atribuţii directe în privatizarea companiei, însă le-a solicitat să lucreze cu Ministerul Transporturilor în interesul statului român mai mult decât în interesul CFR Marfă, scopul fiind valorificarea acţiunilor companiei la un preţ cât mai ridicat.

Potrivit lui Fenechiu, activitatea noilor manageri ar putea dura până în jurul lunii iulie sau „ceva mai mult”, în condiţiile în care, deşi termenul asumat pentru desemnarea câştigătorului privatizării CFR Marfă este 20 iunie, transferul de proprietate s-ar putea prelungi.

Cine sunt noii administratori?

Ministrul Transporturilor vrea ca noua conducere să scape CFR Marfă de firmele care au câştigat bani buni de pe urma companiei.

„Am considerat că trebuie aduși niște oameni care să mă ajute în repararea unor greșeli, niște oameni care să nu mai facă ceea ce am bănuit eu că au făcut cei de dinainte - înțelegeri cu competitorii în detrimentul companiei. Eu nu îi cunosc pe acești domni, m-am uitat doar în CVurile lor și am ales de o listă scurtă”, a declarat joi ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, vorbind despre noua componență a Consiliului de Administrație al CFR Marfă.

Însă din noul Consiliu de Administraţie fac parte oameni care în trecut au fost apropiaţi tocmai operatorilor privaţi de transport feroviar. Este cazul lui Dan Belcea, fost director al firmei Protan, şi un apropiat al lui Cristian Burci, cel care pâna anul trecut a deţinut operatorul privat de transport marfă Servtrans.

Din Consiliu mai fac parte şi Liviu Radu, fost secretar de stat în ministerul Administraţiei şi Internelor în anul 2008, dar şi Ionuţ Georgescu, consilier personal al fostului Ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi.

Noul Consiliu de Administrație nu are criterii de performanţă şi un plan de management. Acestea vor fi puse pe hârtie abia în următoarele trei luni, în condiţiile în care CFR Marfă are termen de privatizare pe 20 iunie. Cum explică ministrul Transporturilor această instalare din scurt a managementului privat? „Consorțiul care a asigurat recrutarea este angajat de mult, era încheiată aproape recrutarea”, a spus Fenechiu.

Firma de recrutare a noilor manageri a fost angajată de Ministerul Transporturilor în iulie 2012.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Jennifer Lopez si Ben Affleck sunt la un pas de divort. Un apropiat al cuplului Bennifer a rupt tacerea: “S-a...