Tânărul care a ucis o fată de 14 ani în Grădina Botanică din Craiova vrea o pedeapsă redusă cu un sfert

Data actualizării: Data publicării:
barbat cătușe
Criminalul fetei de 14 ani ucise în Grădina Botanică din Craiova vrea o pedeapsă redusă cu un sfert. Foto: Profimedia Images

Tribunalul Dolj va decide în 27 aprilie dacă acceptă cererea tânărului care a ucis o fată în Grădina Botanică din Craiova în sensul de a i se schimba încadrarea juridică, ceea ce i-ar aduce o pedeapsă redusă cu un sfert.

ACTUALIZARE 12.00 Procesul s-a încheiat. Judecătorii au anunțat că vor lua o decizie în 27 aprilie.

Părinții fetei ucise și cei ai băiatului rănit au cerut daune de un milion de euro.

Știrea inițială

La termenul anterior, Alexandru Fojică, care în vara anului trecut a înjunghiat doi tineri, o fată de 14 ani şi un băiat de 19 ani, în Grădina Botanică din Craiova, a cerut schimbarea încadrării juridice în dosarul în care este judecat.

Fata a murit la scurt timp după agresiune, iar tânărul a fost salvat de medici.

Avocatul lui Alexandru Fojică a cerut instanţei schimbarea încadrării pentru clientul său din omor calificat în omor, ceea ce i-ar aduce o pedeaspă redusă. 

Duba cu care criminalul a afost adus la Tribunalul Dolj a ajuns cu întârziere marți, după ce a fost implicată într-un accident rutier. Duba a fost lovită de o altă mașină.

Tânărul a fost trimis în judecată în luna septembrie a anului trecut. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au stabilit că tânărul şi-a premeditat fapta. 

Ei au considerat că, deşi tânărul nu cunoaştea cele două victime, “din modul în care acesta a acţionat, rezultă că a plecat de acasă cu intenţia clară de a ucide pe cineva, rămânându-i doar să-şi aleagă victimele în funcţie de împrejurări şi să acţioneze la momentul oportun”. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri