Crin Antonescu a discutat cu premierul Olandei despre aderarea la Schengen

Data publicării:
crin 20antonescu1 20resize 20mediafax 20foto 20marius 20dumbraveanu-51579

Antonescu, a participat, luni, împreună cu ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, Cristian David, la Reuniunea Liderilor Liberali Europeni, care a avut loc la Amsterdam.

Cu acest prilej, preşedintele PNL a avut întâlniri cu premierul Olandei, Mark Rutte - preşedintele Partidului Popular pentru Libertate şi Democraţie, vicepremierul britanic Nick Clegg - preşedintele Partidului Liberal-Democrat din Marea Britanie şi cu Artur Mas i Gavarró, preşedintele Guvernului Cataluniei.

Pe de altă parte, Crin Antonescu a avut o întrevedere şi cu preşedintele Băncii Europene de Investiţii (BEI) Werner Hoyer.

"Preşedintele PNL a discutat cu premierul olandez, Mark Rutte, despre problematica aderării României la Spaţiul Schengen şi Mecanismul de Cooperare şi Verificare. În acest context, Antonescu i-a prezentat lui Rutte progresele înregistrate de România în ceea ce priveşte aderarea la Schengen, primind de la oficialul olandez asigurări că Olanda va face evaluarea obiectivă a acestor progrese", se arată într-un comunicat transmis de PNL.

De asemenea, Crin Antonescu a vorbit cu vicepremierul britanic Nick Clegg despre problema prezenţei românilor în Marea Britanie şi întărirea cooperării bilaterale. "Nick Clegg a dat asigurări că nu vor fi măsuri îndreptate împotriva românilor şi a salutat propunerea privind adâncirea relaţiilor bilaterale", menţionează sursa citată.

La întâlnirea cu preşedintele Werner Hoyer au fost prezentate intenţia României de a asigura un grad cât mai înalt de utilizare a fondurilor structurale europene, continuarea proiectelor de infrastructură, precum şi susţinerea proiectelor cu un grad mare de multiplicare în domeniile cercetării şi inovării.

La întâlnirea bilaterală cu Artur Mas i Gavarró, Crin Antonescu a abordat, împreună cu ministrul Cristian David, problematica românilor din Spania, în regiunea Catalunia, pornind de la aspectele pozitive ale prezenţei acestora în Regatul Spaniol. În urma acestei discuţii, oficialii au convenit întărirea dialogului politic şi guvernamental în vederea asigurării unei integrări cât mai bune a românilor în Spania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri