Dosarul de trafic cu ovule: Două persoane au fost arestate preventiv

Data publicării:
2002 20mednewlife-50569

ACTUALIZARE 19.00.Implicarea unui cunoscut medic israelian, specialist în domeniul fertilităţii, a atras reacţia unuia dintre cele mai mari spitale din Israel, unde lucra acesta. În atenţia procurorilor a intrat şi o altă angajată a clinicii din România, tot de origine israeliană.

„Profesorul Raphael Ron este şeful departamentului de fertilitate al spitalul Asaf Haropeh şi lucrează de 15 ani şi la această clinică din România, cu autorizaţia Departamentului de Sănătate Israelian. Suntem siguri că nu a făcut niciun rău. Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a îi dovedi nevinovăţia şi pentru a se întoarce în Israel cât mai repede cu putinţă”, se arată în comunicatul emis de spital.

ACTUALIZARE ORA 15:30Cei doi suspecţi reţinuti în cazul traficului de ovule de la clinica medicală Med New Life din Capitală au fost arestaţi. Tribunalul Bucureşti a emis mandate de arestare preventivă pe numele celor doi pentru următoarele 29 de zile.

Este vorba de şeful clinicii Med New Life, cetăţean de origine israeliană, şi soţia acestuia, româncă. Judecătorii au decis să emită mandatele de arestare preventivă pentru următoarele 29 de zile, acuzaţii având posibilitatea să facă recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Cei doi se declară nevinovaţi.

ACTUALIZARE ORA 11:00Două persoane au fost reţinute şi mai multe au primit interdicţie de a părăsi ţara.

Cele două persoane sunt un israelian şi o româncă, ambii coordonatori manageriali ai clinicii. Pe lângă aceste două persoane, care sunt prezentate miercuri în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă, mai sunt cercetate alte trei persoane - doi medici şi o asistentă. Aceasta din urmă este şefa centrului de recoltare in vitro.

Audierile în acest caz continuă la sediul DIICOT. Persoanele care au donat ovule trebuie să revină să dea declarații.

Ovule contra bani

Anchetatorii spun că medicii de la Med New Life racolau femei cu venituri mici, în special studente, cărora le plăteau câteva sute de euro ca să îşi vândă ovulele. 11 angajaţi ai clinicii sunt bănuiţi că ar fi făcut parte din această reţea. Scenariul pare să fie tras la indigo după celebrul caz Sabyc.

Procurorii au adunat mai mulţi saci cu probe de la sediul clinicii pentru a dovedi acuzaţiile de trafic de ovule.

Membrii grupării erau reprezentanți ai clinicii private şi cetăţeni israelieni, specialişti în fertilizarea in vitro.

Unul dintre cei ridicaţi pentru audieri este medicul istraelian Raphael Ron-el, specialist recunoscut la nivel mondial în fertilizarea in vitro. De aproape 20 de ani activează şi într-una dintre cele mai mari clinici israeliene de profil.

Pe forumuri, femeile care au apelat la profesorul Raphael Ron-el spun că aşteaptă chiar şi şase luni până să obţină o programare la clinică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri