Fonduri europene pentru misiunile poliţiştilor români în Franţa

Data publicării:
politisti masini mai

Secretarul de stat Bogdan Tohăneanu s-a întâlnit, luni, cu ambasadorul Republicii Franceze în România, Philippe Gustin, pentru a semna o scrisoare de intenţie referitoare la întărirea cooperării poliţieneşti şi la trimiterea în misiune a poliţiştilor români în Franţa.

"Pentru implementarea documentului, părţile au în vedere accesarea de fonduri europene în vederea finanţării activităţilor prevăzute în cadrul conlucrării operative, cu atât mai mult cu cât, la nivelul Uniunii Europene, cadrul financiar 2014-2020 conţine un capitol distinct alocat cooperării poliţieneşti", se arată într-un comunicat al MAI citat de Mediafax.

Prefectul Poliţiei din Paris a solicitat prelungirea detaşării poliţiştilor români în Franţa cu încă un an, respectiv iunie 2013- mai 2014, în condiţiile în care, până acum, în această ţară au avut deja loc trei misiuni de patrulare româneşti.

Partea franceză şi cea română au convenit trimiterea în misiune, în intervalul 28 iunie - 31 august 2013, a altor 20 de poliţişti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri