Medicul Florin Chirculescu: Recoltarea de organe se desfășoară cu echipamente vechi, care pun în pericol pacienții

Data publicării:
chirculescu

„Federaţia Sindicatelor Medicilor Cantacuzino îşi exprimă regretul faţă de tragedia de ieri şi transmite condoleanţe familiilor îndurerate. Ne exprimăm consternarea faţă de modul neprofesionist în care au reacţionat autorităţile “competenţe” în situaţia de ieri. Din păcate, această reacţie nu ne surprinde: atragem atenţia, cu toată responsabilitatea, că activitatea noastră de zi cu zi se desfăşoară în aceleaşi condiţii în care colegii noştri au fost trimişi să recolteze organe: cu echipamente vechi, depăşite, fără mijloace de protecţie şi fără proceduri realiste, care ne expun riscurilor atât pe noi, medicii, dar şi pe pacienţi”, se arată în comunicatul Federației Sindicatelor Medicilor Cantacuzino.

„Solicităm autorităţilor să asigure condiţii sigure medicilor care merg în misiune pentru a salva vieţi. Nu ni se pare acceptabil că în anul 2014 să pierdem membri valoroşi ai corpului medical din cauza incompetenţei autorităţilor. Nu este acceptabil că persoane rănite şi în pericol să aştepte 6 ore venirea salvatorilor, în era tehnologiei, în condiţiile în care s-au investit foarte mulţi bani în serviciile de telecomunicaţii speciale şi în timp ce sănătatea publică continuă să sufere din lipsa fondurilor elementare”, se precizează în comunicat.

„Urmărim deseori în media cât de facil este să se localizeze o persoană urmărită şi apoi arestată în timp record, pentru situaţii care nu pun în pericol viaţa cuiva, dar asistăm neputincioşi, în direct, timp de 6 ore, la incompetenţa celor îndrituiţi să rezolve asemenea situaţii. Să ne amintim către ce servicii ale statului s-au dus banii din sănătate la finele lui 2013? Oriunde s-ar fi dus acei bani, ne-am săturat să primim explicaţii care nu rezolvă absolut nimic şi aşteptăm măsuri concrete care să ofere siguranţă medicilor aflaţi, zi de zi, în misiune de salvare de vieţi”, se mai arată în comunicat.

„Sperăm că din această situaţie să nu rămână doar amărăciunea vieţilor irosite, ci să reuşim să înţelegem cât de important este pentru întreagă societate să construiască un sistem care să le ofere siguranţă atât celor care salvează vieţi, dar şi pacienţilor noştri, din care, iată, ajungem şi noi, medicii, să facem parte”, se subliniază în comunicatul Federației.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri