Poliţiştii au reţinut un bărbat care şi-a distrus brăţara electronică de supraveghere

Data actualizării: Data publicării:
barbat cu bratara electronica de supraveghere la picior
Poliţiştii au reţinut un bărbat care şi-a distrus brăţara electronică. Foto: Shutterstock

Poliţiştii au reţinut miercuri un bărbat care şi-a distrus brăţara electronică, montată după ce şi-a ameninţat cu moartea soţia şi cei trei copii, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, Elena Welter.

„Faţă de bărbatul în vârstă de 45 de ani, din comuna Şelimbăr, cercetat penal pentru mai multe infracţiuni subscrise violenţei în familie, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Şelimbăr au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu”, a precizat Elena Welter.

Bărbatul a fost prins marţi de către poliţişti, după ce şi-a distrus brăţara electronică.

„La data de 23 aprilie, în jurul orei 14,00, în Dispeceratul SIME Sibiu s-a generat o alertă de distrugere a brăţării electronice montate asupra bărbatului în cauză, ultima localizare fiind înregistrată în localitatea Chitila, judeţul Ilfov. De asemenea, la scurt timp de la generarea alertei, soţia bărbatului a sesizat faptul că fusese contactată telefonic de acesta şi ameninţată cu acte de violenţă. De îndată, la nivelul IPJ Sibiu s-au dispus măsuri de asigurare a protecţiei victimelor, iar la nivel naţional, s-a declanşat procedura de urmărire şi depistare a bărbatului. În urma desfăşurării activităţilor specifice, la data de 23 aprilie, în jurul orei 23:45, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Şelimbăr au depistat persoana în cauză în localitatea Bungard, aceasta fiind condusă la sediul subunităţii pentru audieri”, se precizează în comunicatul IPJ Sibiu.

Potrivit sursei citate, bărbatul are, începând din 4 aprilie, un ordin de protecţie valabil pentru un an şi una dintre măsuri este şi cea de monitorizare prin sistem electronic de supraveghere.

El a fost reclamat pe 1 aprilie de soţie că o ameninţă cu moartea, când a şi fost găsit de către poliţişti.

„La data de 1 aprilie, în jurul orei 20,00, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Şelimbăr au fost solicitaţi să intervină în satul Bungard, comuna Şelimbăr, după ce o femeie a sesizat faptul că soţul acesteia îi ameninţă pe ea şi cei trei copii minori cu moartea. La faţa locului a fost identificat bărbatul în cauză, în vârstă de 45 de ani. În urma evaluării efectuate privind riscurile la adresa integrităţii fizice a femeii şi a celor trei copii, poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu, printre obligaţiile impuse bărbatului numărându-se şi aceea de a nu se apropia de femeie şi copii la o distanţă mai mică de 50 de metri. Întrucât bărbatul manifesta un comportament agitat, a fost, ulterior, internat într-o unitate spitalicească pentru îngrijiri medicale de specialitate. Totodată, la nivelul Secţiei de Poliţie Rurală Şelimbăr s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie”, a precizat IPJ Sibiu, potrivit Agerpres. 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri