Ponta: Nu se poate să am la Guvern angajaţi care câştigă de trei ori mai mult ca mine

Data publicării:
ponta-60884 1

„Eu, în Secretariatul General al Guvernului am oameni care au salarii mult mai mari decât mine şi până la urmă salariul cel mai mare din ţară în Administraţie trebuie să fie al preşedintelui, al doilea la primului-minstru, al treilea al miniştrilor. Nu se poate să am angajaţi care câştigă de trei ori cât mine. Nu are sens, nu are logică. Poate muncesc mai mult, dar în viziunea acelei reforme a salarizării în administraţie, salariile mari pot să scadă, cum salariile mici trebuie să crească”, a declarat Victor Ponta..

El a spus că viitorul proiect al salarizării bugetarilor ar putea conduce la scăderi de salarii: „Salariile mari pot să scadă. Nu cred că se întâmplă în nici într-o firmă privată ca între salariul cel mai mic şi salariul cel mai mare să fie raportul de unu a 30. S-a vorbit de unu la 15. Mie mi se pare mare şi unu la 15”.

Salariile bugetarilor vor include atât o sumă fixă, dar şi o parte variabilă, care va depinde de performanţele profesionale individuale ale angajaţilor, sistem care va fi reglementat prin noua lege a salarizării din sectorul public pregătită pentru anul viitor, relevă un document oficial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri