Purtătorul de cuvânt al PSD, despre avertismentul Victoriei Nuland: Este un mesaj pentru toată lumea, nu doar pentru USL

Data publicării:
catalin ivan - 4839885-Mediafax Foto-Stefan Micsik

„Nu cred că oficialul american a venit să tragă de urechi liderii USL. Mesajul e valabil pentru întreaga clasă politică. Mesajul e că există îngrijorări faţă de presiunile care se fac asupra justiţiei şi că lupta de a scoate justiţia de sub influenţă politică e una care trebuie dusă mai departe cu regimul Băsescu. E un mesaj pentru toată lumea, nu doar pentru USL”, a comentat Cătălin Ivan.

Ceea ce a constatat emisarul Victoria Nuland nu rămâne în biroul domniei sale, se distribuie în toate instituţiile care ţin de relaţia dintre România şi Statele Unite”, a declarat Traian Băsescu. Preşedintele a transmis astăzi, prin intermediul unei declarații de presă, un mesaj legat de importanţa vizitei acesteia în România.

SUA au "un interes profund" în dezvoltarea statului de drept, a justiţiei, a deschiderii economice, a transparenţei în România, a declarat, sâmbătă, Victoria Nuland, asistent al secretarului de stat al SUA, după o întrevedere pe care a avut-o la MAE cu ministrul Titus Corlăţean.

De asemenea, Victoria Nuland a catalogat drept "îngrijorătoare" provocările politice la adresa independenţei sistemului judiciar din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri