Școli distruse de furtună. Copiii au mers în alte localități pentru simularea națională

Data publicării:
4122012 20scoli-36834

Cel mai greu a fost, însă, pentru copiii din clasa a opta, care au făcut naveta la alte şcoli, ca să participe la simularea testelor naționale.

Încă din zori, muncitorii şi profesorii au început, cot la cot, repraţiile la şcoala din Rasova. Au strâns bucăţile de zidărie, căzute pe holuri, şi au îndepărtat tavanul fals, îmbibat cu apă. Între timp, muncitorii au înlăturat ce-a mai rămas din acoperiş.

Elevii nu au unde să înveţe, aşa că cei din conducerea şcolii au găsit o soluţie pur românească. Au pus o folie pe acoperiş, care să ţină până când vor primi bani pentru ţiglă.

Avem o centrală de mare capacitate şi încercăm prin combustibil de la primărie să asigurăm şcoala, să funcţioneze non stop centrala”, a spus Dorel Alexandru, viceprimarul comunei Rasova.

Cel mai greu a fost pentru elevii din clasa a VIII-a

Cel mai greu este pentru elevii de clasa a opta. Astăzi, ei au făcut naveta în comunele din zonă, pentru a participa la simularea pentru testele naţioanale.

La Poarta Albă, nimeni nu s-a apucat încă de reparaţii, deşi acoperişul liceului a fost distrus aproape complet.

Ţiglele metalice nu au putut face faţă vântului puternic care a suflat cu peste 90 de km/oră. Vijelia a smuls practic acoperișul școlii şi l-au aruncat la zeci de metri depărtare.

Dascălii caută soluţii pentru ca elevii să se întoarcă la cursuri cât mai repede.

O estimare la circa 600 de mii lei, decin şase miliarde. Am încheiat un contract de parteneriat cu penitenciarul poarta albă. Vor ajuta cu perş private de liberatate să eliberez curtea şcolii”, a declarat Anghelina Târnă, director Colegiul Agricol Poarta Albă.

Inspectoratul Şcolar a anunţat că fondurile pentru reparaţii vor veni în această săptămână. Copiii vor recupera orele pierdute la sfârşitul fiecărei săptămâni, imediat ce şcoala va fi reparată.

Energia electrică, încă deficitară în Dobrogea

Șase localități din Dobrogea încă nu aveau energie electrică, marți seara, în urma furtunii din ajun.

Centrala nucleară de la Cernavodă asigură la această oră doar 8,6% din necesarul de energie electrică al țării, iar în ceea ce privește energia eoliană, numai 1,8% din producție provine de la Constanța.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri