Sebastian Lăzăroiu: Antonescu va plânge la ușa lui Băsescu pentru a fi ajutat să câștige prezidențialele

Data publicării:
28032013 20ciumat-57546

Discuția a pornit de la înființarea„Mișcării populare”.

„I-aș atrage atenția președintelui că trebuie să-și exercite atribuțiile de președinte. S-a băgat în mod nepermis în congresul unui partid, s-a implicat partizan împotriva lui Blaga. Președintele constată că nu există opoziție, deci trebuie făcută o mișcare populară, trebuie mobilizată societatea civilă. În ultima vreme, Băsescu e ca un ciumat, tot ce atinge îmbolnăvește. Ce naște din pisică, șoareci mănâncă. El este un om politic epuizat, la final de carieră, are o cotă de încredere catastrofală. S-a compromis iremediabil, prin atitudini vădit partizane. Se ratează din start șansa de a se construi o mișcare viabilă”, a declarat Ludovic Orban, deputat PNL.

„PNL s-a dus spre stânga, dar el poartă în continuare eticheta de dreapta și nu e corect, cineva trebuie să spună, să facă o clarificare. Cât despre ciumatul despre care s-a vorbit, Antonescu o să plângă la ușa ciumatului anul viitor să-l ajute să câștige alegerile prezidențiale. El va avea un electorat fidel, de circa 20%, care va decide câștigătorul alegerilor prezidențiale”, a subliniat Sebastian Lăzăroiu, consilier prezidențial și membru al „Mișcării populare”.

Băsescu nu va trece de 10% în încredere. Ceea ce va pierde USL nu se va duce la Băsescu, pentru că are eticheta că nu e cinstit. Când ai această ștampilă public, nu mai ai ce recupera”, i-a replicat Bogdan Niculescu Duvăz, deputat PSD.

10% dacă ar fi, alegerile prezidențiale le poate decide și un electorat de 6%”, a răspuns Lăzăroiu.

„Nu aveam niciun dubiu că președintele se află în spatele fundației. Nu mai e o surpriză de la el că se implică direct în viața politică, partizan. Fundațiile se fac când termini cariera prezidențială, așa se practică în lumea democratică. Există momente care mie mi-au inspirat pripeală. Unul este acum, altul a fost desemnarea lui MRU ca premier, el merita un început, nu un sfârșit. Sunt decizii luate în pripă pentru că alte lucruri nu au funcționat. Nu cred în succesul acestui demers, deși nu e nimic neonorabil în a sădi încă un filon de dreapta”, a declarat Bogdan Niculescu Duvăz, despre formarea „Mișcării populare”.

Nu are legătură cu convenția. Și dacă ar fi câștigat Udrea, la fel s-ar fi întâmplat. Urgența există. Avem o majoritate de 70%,o opoziție foarte slabă, aproape toate partidele s-au aliniat unui anume mod de viață față de instituții. Există presiuni mari din partea politicului asupra instituțiilor, ele au rezistat. S-ar putea însă ca aceste instituții să cedeze, singura alternativă ar fi să existe opoziție din societatea civilă. Ar fi de preferat ca în fundație să se înscrie cât mai mulți neafiliați politic. Președintele a spus că fundația nu e a lui. El o sprijină, obiectivul e să găsim o contrapondere din partea societății civile. În Parlament nu mai văd nicio șansă pentru așa ceva. Uitați și în Ungaria, cine are 70% își permite orice”, a subliniat Sebastian Lăzăroiu, consilier prezidențial și membru al fundației.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri