Traian Băsescu și mașinile

Data publicării:
loganul prezidential - 3241648-Mediafax Foto-BP al SPP

Mașina prezidențială a lui Traian Băsescu a fost implicată sâmbătă, în jurul prânzului, într-un accident rutier uşor pe Drumul Naţional 1, în zona Podului Otopeni.

În martie 2008, preşedintele a fost implicat într-un accident uşor pe bulevardul Regina Maria din Capitală, în apropiere de Parcul Cişmigiu, el prezentându-se singur la Poliţie pentru formalităţile în acest caz.

La ieşirea de la secţia de poliţie, Băsescu a precizat că se deplasa cu maşina pe bulevardul din faţa Primăriei Capitalei, se uita spre această clădire şi, într-un moment de neatenţie, a lovit un autoturism care a frânat în faţa sa.

„S-a întâmplat, am venit, am semnat procesul-verbal, am făcut testul etiloscop”, spus atunci Traian Băsescu.

El a precizat că a fost sancţionat cu trei puncte penalizare şi a primit o amendă de 100 de lei. Şeful statului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. 

Şeful statului se afla singur în maşina pe care o conducea, aceasta nefiind avariată grav în urma accidentului.

Conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele se afla la volanul autoturismului Wolkswagen Golf, culoare albastră, proprietate a Serviciului de Protecţie şi Pază. Maşină a lovit în partea din stânga spate o Dacie 1310, care frânase brusc.

În 2006, după ce a stat la o petrecere cu George Becali, în urma unui meci al Stelei, la Golden Blitz, până la ora şase dimineaţă, Traian Basescu s-a urcat la volanul mașinii. Nu se ştie cât şi ce a băut, PNL şi PSD au făcut atunci scandal să se autoseszeze Poliţia şi să se ducă după Băsescu pentru a-i face analize de sânge.

Președintele apărea la un moment dat în imaginile TV cu pahare în mână. Becali spunea a doua zi că ar fi fost vorba de un singur şpriţ, pe la 11 seara şi că după aia a băut cafele şi apă plată.

În 7 aprilie 2010, Traian Băsescu a cumpărat o Dacia Duster, soţia lui, Maria, a plătit 17.400 de euro, iar pe 25 iunie 2012, după o vizită la Craiova, spunea că vrea să cumpere un Ford BMAX.

Preşedintele și-a exprimat în dese rânduri pasiunea lui pentru Michael Schumacher, fost campion mondial de Formula 1. El a spus că rata Formula 1 atunci când concura campionul mondial. Nu este însa la fel de pasionat şi de masinile supersport pe care Michael Schumacher le conduce, astfel că a ales să stea la volanul unei Dacii Logan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri