Vaslui: Localnicii dintr-o comună așteaptă de doi ani banii pentru terenurile închiriate unei companii 

Data publicării:
parc eolian captura

Firma care operează parcul eolian a intrat în insolvență și Primăria s-a înscris la masa credală. La un moment dat, ar putea să primească măcar o parte din acești bani, nu și localnicii.

Compania care a dezvoltat proiectul a închiriat terenurile câtorva zeci de localnici și conform proiectului înițial, trebuiau instalate 36 de turbine. Cel puțin, așa era vorba din 2011, pentru că în prezent, la Drânceni funcționează doar șapte turbine eoliene. Compania are grave probleme financiare, motiv pentru care a și intrat în insolvență. Astfel, c-a ajuns în situația în care în ultimii doi ani, localnicii nu au primit banii pe terenurile pe care le-au închiriat şi nici nu pot cultiva pământurile respective.

„Contractul lor prevede că în fiecare an vine şi plăteşte la timp. Eu trebuia să primesc în fiecare an, în luna februarie, câte 400 de euro”, a declarat un localnic.

Localnicii au tot dat telefoane la firma care a construit parcul eolian, dar nu primesc niciodată un răspuns clar.

Chiar și primăria din localitate ar avea de încasat la 2,5 milioane de lei, sumă care ar proveni din impozite și redevențe.

„Acuma, singura posibilitate este să intrăm în proces cu ei și să vedem cum recuperăm datoria pe care o au”, a declarat primarul comunei Drâncei, Gelu Pecheanu.

Ce uită să spună edilul comunei este că primăria s-a înscris la masa credală, pe când localnicii nu au făcut acest lucru pentru că nu au știut despre această procedură. 

„Potrivit declarațiilor de creanță depuse, proprietarii terenurilor nu și-au manifestat acest drept, deși subscrisa SC Electrica Serv SRL a notificat Primaria Drânceni cu privire la deschiderea procedurii insolvenței,”se arată în comunicatul remis de companie.

Localnicii din Drânceni mai au la dispoziție o singură variantă pentru a-și recupera chiriile restante, dar rămâne la latitudinea judecătorului dacă le acceptă solicitările.

Mai există posibilitatea legală de a depune o cerere la judecătorul care instrumenteaza dosarul de insolventă explicându-i motivele pentru care nu au reușit să depună declarația de creanță în termenul inițial”, a explicat expertul în insolvențe, Andreea Anghelov.

Dar oamenii nu înțeleg aceste lucruri complicate. Ei așteaptă 400 de euro pe an. Au fost bucuroși când au scăpat de terenuri că nu prea scoteau din agricultură această sumă de bani, dar acum nici terenurile nu și le pot lua înapoi, căci sunt îngrădite.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri din interior: Apropiații judecătoarei Ancuța Popoviciu oferă mărturii care ar putea influența...
Digi FM
Soția lui Ilie Năstase are "sufletul încărcat": "Nu mai pot să trăiesc în minciună și să maschez totul"
Pro FM
Anna Lesko, as în seducție. Rochia decoltată, cu crăpătură până la șold, a ajutat-o să joace senzualitatea ca...
Film Now
Pierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile...
Adevarul
De ce economia României încetinește, iar industria e în picaj. Sectoarele unde încă mai sunt câteva...
Newsweek
OFICIAL 5.000.000 pensionari iau pensia pe luna mai până în Vinerea Mare. În ce zile intră pe card?
Digi FM
Soția lui Ilie Năstase are "sufletul încărcat": "Nu mai pot să trăiesc în minciună și să maschez totul"
Digi World
"Nu am văzut niciodată asta în casa noastră. Și stăm aici de patru ani". Ce au descoperit doi soți, total...
Digi Animal World
Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă
Film Now
Cât de mare a crescut fiul actriței Sandra Bullock. Are doar 14 ani, dar deja a întrecut-o pe mama lui la...