Vedetele Salonului Auto de la Geneva

Data publicării:
0903 20geneva-53787

Rolls-Royce a prezentat, în premiera mondiala, la Geneva, noul model Wraith. Este cel mai puternic şi dinamic Rolly-Royce din istoria companiei, fiind mai scurt, mai lat şi totodată mai scund decât varianta anterioară Ghost.

Maşina foloseşte datele furnizate de sistemul GPS şi depistează toate datele traseului chiar înainte ca şoferul să le vadă. Prin urmare, poate anticipa mişcarea celui de la volan, în funcţie de drumul pe care ruleaza vehiculul şi de stilul de condus al şoferului. Costul Rolls-Royce Wraith porneşte de la 245.000 de euro în Europa. Primele unităţi vor fi livrate spre sfârţitul anului.

Cei de la Mercedes au făcut un adevărat show la lansarea celui mai puternic hot-hatch din lume, A45 AMG. Ei l-au invitat pe celebrul solist Usher să fie maestru de ceremonii.

Noul model are 360 Cai Putere, cu un motor de doar 2.0 litri. Maşina este dotată cu scaune din piele, un bord acoperit cu fibră de carbon şi un sistem de cronometrare denumit Racetimer care este accesat direct pe display-ul ceasurilor de bord. Mercedes promite pentru A45 AMG un consum mic, de 6.9 litri la 100 km. Motorul este compatibil cu normele Euro 6, care vor intra în vigoare abia în 2015.

După o lungă absenţă şi ceva probleme financiare, constructorul olandez Spyker a revenit la Salonul Auto de la Geneva cu noul concept B6 Venator, care îmbină eleganţa cu sportivitatea. Modelul este dotat cu caroserie din fibră de carbon, saşiu din aluminiu şi cântăreşte mai puţin de 1.400 kilograme. Spyker B6 Venator va fi disponibil începând cu anul 2014, la un preţ cuprins între 125.000 şi 150.000 dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri