Victor Ponta: Alianţa PSD-UNPR şi Alianţa PNL-PC vor avea un număr egal de miniştri

Data publicării:
victor 20ponta 20resize 20mediafax 20foto 20octav 20ganea-37505

"Alianţa de centru stânga PSD-UNPR şi Alianţa de centru-dreapta PNL-PC vor avea un număr egal de portofolii. UNPR vor fi în grupul nostru parlamentar şi avem o înţelegere ca, după alegeri, să existe o reunificare, o fuziune între cele două partide", a spus primul-ministru la un post de televiziune.

El a precizat că va iniţia discuţii cu toţi parlamentarii, inclusiv pentru formarea viitorului Guvern, dar numai după ce va avea decretul de desemnare pentru postul de prim-ministru.

Victor Ponta a ţinut să-i răspundă preşedintelui Traian Băsescu, care a prezentat, în cadrul unei declaraţii de presă, profilul premierului pe care şi l-ar dori după alegerile de duminică.

„Funcţia de prim-ministru nu se acordă în baza unui concurs de Miss ori Mister, sau a unei selecţii de oferte, ci pe baza prevederilor constituţionale legate de majoritatea în Parlament, a declarat, vineri seara, liderul USL, a spus Victor Ponta.

Acesta a adăugat: "Poate primul-ministru propus este mic, strâmb, orb sau surd, nu are nicio importanţă dorinţa domnului Băsescu".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri