Zeci de grenade, descoperite pe malul unui râu. ISU: Prezentau un real pericol, având în vedere faptul că erau intacte

Data publicării:
grenade hargita 1
Zeci de grenade, descoperite pe malul unui râu

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita a intervenit, miercuri seara, pentru ridicarea şi depozitarea în condiţii de siguranţă a unui număr de 49 de grenade ofensive, provenite cel mai probabil din Primul Război Mondial, care au fost descoperite pe malul unui râu, la Vlăhiţa, informează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu, a precizat că elementele de muniţie au fost descoperite întâmplător de o persoană, care a sunat la numărul de urgenţă 112.

grenade hargita 2
Elementele de muniţie au fost descoperite întâmplător.

„Elementele de muniţie rămase neexplodate au fost descoperite accidental de către o persoană care a dat dovadă de foarte multă responsabilitate şi care, realizând pericolul la care se expune, a anunţat imediat la numărul unic de urgenţă 112. Grenadele prezentau un real pericol, având în vedere faptul că erau intacte, provenind, cel mai probabil, din Primul Război Mondial”, a precizat sursa citată.

Muniţia a fost ridicată şi transportată, în condiţii de siguranţă, la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii ulterioare.

grenade hargita 3
Angajații ISU au căutat grenadele cu detectorul de metale pentru a se asigura că nu a mai rămas niciuna nedescoperită.

Fotografii: ISU Harghita

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri