Zeci de oameni s-au mobilizat în Vrancea ca să salveze un ursuleț blocat în gard. Puiul s-a speriat, s-a zbătut și s-a eliberat singur

Data actualizării: Data publicării:
urs-vrancea
Zeci de oameni s-au mobilizat în Vrancea ca să salveze un ursuleț blocat în gard FOTO: news.ro

Autorităţile şi jandarmii din Vrancea au intervenit, joi, pentru salvarea unui pui de urs prins într-un gard în localitatea Lepşa. Misiunea a fost una riscantă, pentru că în apropiere a rămas ursoaica și cel de-al doilea pui.

Joi dimineaţă, jandarmii au fost sesizaţi că în localitatea Lepşa un pui de urs a rămat blocat într-un gard din apropierea pădurii.

Jandarmii montani ajunşi la fața locului au găsit ursul în locul precizat și au alertat autoritățile. Astfel, s-a format o echipă de intervenţie formată din primar, viceprimar, gestionarul fondului cinegetic, medicul veterinar şi două echipaje din cadrul Jandarmeriei Vrancea.

Dar în momentul în care echipa a început să se apropie de gard, ursulețul speriat, a început să se zbată mai tare, astfel că s-a eliberat singur.

urs-vrancea (1)
În momentul în care echipa a început să se apropie de gard, ursulețul speriat, a început să se zbată mai tare și s-a eliberat singur FOTO: news.ro

La prima vedere, intervenţia părea a fi una simplă, numai că foarte aproape de locul în care a rămas blocat ursulețul a rămas ursoaica cu un al doilea pui, care ar fi putut ataca în orice moment.

După ce puiul a reuși să scape din capcană, s-a retras în pădure și mama cu celălalt ursuleț, astfel că în zonă nu mai există niciun pericol.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri