Ziua porţilor deschise la MAE

Data publicării:
mae porti

Titus Corlăţean a fost astăzi ghid pentru copii care au vrut să viziteze Ministerul Afacerilor Externe. Câțiva dintre copii i-au mărturisit ministrului de Externe că își doresc să ajungă în fruntea diplomației românești. MAE a organizat astăzi, în premieră, Ziua porților deschise.

Funcţia de şef al diplomaţiei i-a atras pe copiii care au vizitat Ministerul Afacerilor Externe.

Ei au demonstrat că diplomaţia nu este o necunoscută pentru ei, în ciuda vârstei foarte fragede.

Cea mai interesantă încăpere a fost, pentru copii, biroul ministrului. Aici ei au testat fotoliul şefului diplomaţiei române şi au admirat telefoanele directe cu cei mai înalţi demnitari.

„În spatele acestui fotoliu veţi găsi toate telefoanele alea interesante, periculoase. Sunt telefoanele speciale folosite de demnitarii statului român. Vă rog însă să nu umblati la telefon, pentru că nu se ştie cine răspunde”, le-a spus Titus Corlăţean micuților vizitatori.

Copii au fost foarte atenţi la explicaţiile ministrului date în Camera Hărţilor, locul unde se desfăşoară întrunirile celulei de criză de la nivelul MAE.

„La această masă, atunci când chestiuni grave care se întâmplă în străinătate, sunt acţiuni de terorism sau, Doamne fereşte, alte accidente în care românii sunt implicaţi şi trebuie intervenit, diplomaţii MAE, cei cu pregătire specializată, dar şi de la alte instituţii, stau la această masă, împărtăşesc informaţia şi iau foarte rapid deciziile de acţiune”, le-a povestit ministrul.

Copii care au participat la evenimentul organizat pentru prima oară în istoria contemporană au mai avut parte de încă o surpriză. Ei s-au putut juca în voie în curtea ministerului, acolo unde şi-au găsit repede noi prieteni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri