Video Fizicianul Cristian Presură, despre OZN-uri: Nu au fost identificate ca nave extraterestre. Ce vedem? Nu știm cu exactitate

Data actualizării: Data publicării:
Fotografie trucată cu un obiect care pare să semene cu o navă extraterestră
Ilustrație: Profimedia Images

Fizicianul Cristian Presură a explicat, la Jurnalul de Seară de la Digi24, că fenomenele OZN pot fi interpretate în proporții mari prin ceea ce deja cunoaștem - iluzii optice sau de alt fel - „Cele care rămân neexplicate, așa au rămas. Dar nu este vorba de extratereștri, pur și simplu nu știm despre ce e vorba”, a spus fizicianul.

Cosmin Prelipceanu: Care este diferența dintre OZN-uri, obiecte zburătoare neidentificate, UFO, și fenomene care nu au fost identificate?

Cristian Presură: Este o extensie care înseamnă, în esență, același lucru. Vedem ceva și nu înțelegem precis ceea ce este, nu identificăm. „Obiecte zburătoare neidentificate” este ceva ce ar părea că zboară sau fenomen neidentificat poate să fie și un fenomen meteoreologic despre care nu știm. Mult mai importantă este celalată distincție pe care trebuie să o facem – cuvântul „OZN” nu înseamnă neapărat extratereștri. Cuvântul OZN înseamnă ceva ce nu știm ce este, doar atât.

Cosmin Prelipceanu: Iar imaginile pe care Pentagonul le-a difuzat, ele fuseseră obținute de un celebru ufolog din SUA și confirmate de Pentagon, ajutați-ne să înțelegem ce vedem.

Cristian Presură: Ele au fost confirmate ca obiecte zburătoare neidentificate sau fenomene neidentificate, deci nu au fost identificate ca nave extraterestre. Asta este important de spus. Ce vedem? Nu știm cu exactitate, pentru că nu știu nici ei. Există niște analize care sunt făcute de niște urmăritori ai acestui fenomen, care susțin că este vorba, de multe ori de neînțelegere.

Adică, în unele cazuri, de exemplu vedem cum obiectul are dintr-o dată o viteză foarte mare. Ei spun așa - „De fapt, obiectul își continuă mișcarea, numai că acea cameră care îl urmărește nu îl mai are în focus, în centru, se uită în altă parte, iar noi avem senzația că obiectul iese de pe cameră”. Deci e vorba de o neînțelegere, o funcționare greșită a aparatelor.

Astfel de explicații există, multe dintre ele fac apel la tehnologii folosite de alte state, aici pe Pământ, care încă nu sunt făcute publice, deci de tehnologii militare avansate.

Unele dintre ele fac referire la fenomene care sunt explicate dar sunt interpretate greșit. Și există tot felul de studii în istoria SUA, care se confruntă cu acest fenomen din anii '47-'48. Atunci oamenilor le era frică de Uniunea Sovietică, când au apărut primii sateliți s-au temut că îi spionează sovieticii. Au devenit mult mai alerți.

Există de-atunci mai multe studii și toate au concluzionat că ceea ce vedem, în proporție de 95% poate fi interpretat cu ceea ce cunoaștem. Cele care rămân neexplicate, așa au rămas. Dar nu este vorba de extraterești, pur și simplu nu știm despre ce e vorba.

Mulți confundă OZN-urile și cu o simplă stea sau cu Stația Spațială Internațională, care trece cu o viteză foarte mare, dacă nu ești conștient de existența ei, crezi că este un OZN sau o navă extraterestră.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Vlad Pascu a ajuns de nerecunoscut după aproape un an în spatele gratiilor. Schimbarea e radicală
Digi FM
Cristina Cioran, prima reacție după ce Alex Dobrescu a anunțat că e însărcinată din nou cu copilul lui: „Nu...
Pro FM
Celine Dion a izbucnit în lacrimi în timp ce a detaliat lupta cu boala incurabilă de care suferă: „Dacă nu...
Film Now
George Lucas, reacție după criticile de la Cannes, potrivit cărora în filmele „Star Wars” sunt „numai bărbaţi...
Adevarul
Previziune sumbră a unui analist politic: Alegerile din 2024 ar putea fi ultimele înainte de următorul război...
Newsweek
Ce vechime îți trebuie pentru 1.000 lei în plus la pensie la recalculare? Cât ajută grupele de muncă
Digi FM
Nadia Comăneci, declarații despre cum i-a schimbat viața gimnastica: „Sportul mi-a dat o voce pe când aveam...
Digi World
O nouă iluzie optică face furori pe rețelele sociale. Spune-mi ce vezi în poză ca să-ți spun ce personalitate...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Cum reușește să se mențină în formă Tom Cruise. Pe lângă antrenamentele fizice stricte, actorul consumă 15...
UTV
Motivul real al divortului dintre CRBL si Elena Viscu. Fosta sotie a artistului face haz de necaz: “Suntem in...