Florin Cîțu: La 1 iunie vor exista relaxări. Românii au înțeles mesajul și se vor vaccina în primul rând pentru sănătatea lor

Data publicării:
tineri care petrec
Noi măsuri de relaxare a restricțiilor. Foto: Guliver/GettyImages

Premierul Florin Cîțu a dat asigurări, miercuri, că de la 1 iunie vor exista noi măsuri de relaxare în România, sugerând că atingerea obiectivului de vaccinare, de 5 milioane de persoane, nu mai este o condiție esențială, pentru că sunt și alți factori care arată că o scădere a epidemiei în România și care îndreptățesc o astfel de decizie.

Întrebat dacă vor exista măsuri de relaxare, chiar dacă pragul de vaccinare nu va fi atins, Florin Cîţu a declarat: „La 1 iunie vor exista relaxări”.

„În primul rând, în România eu știu că se poate. Putem să atingem cinci milioane (de persoane vaccinate în România - n.r.), dar nu acesta este, de fapt, obiectivul, să atingem o anumită cifră. Obiectivul este să depăşim pandemia şi nu se poate decât prin vaccinare”, a declarat Florin Cîţu, miercuri, după şedinţa de Guvern, întrebat dacă va fi atins pragul de 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie. „Faptul că am venit cu câteva măsuri mai rapid a fost tocmai pentru că ne-am vaccinat și am văzut că vaccinarea a dus la reducerea ratei de infectare”, a arătat Florin Cîțu.

Premierul consideră că „românii au înţeles mesajul şi se vor vaccina, în primul rând pentru sănătatea lor, a familiilor lor și pentru a avea o viață mai bună”.

Guvernul a adoptat săptămâna trecută o hotărâre prin care a decis o serie de măsuri de relaxare, dar a schițat și un calendar al ridicării progresive a  altor restricții, condiționat însă de atingerea obiectivelor de vaccinare. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri