Șefii PNL au discutat despre ieșirea de la guvernare. Blaga: „Se rupe hamul ori moare calul”

Data actualizării: Data publicării:
nicolae ciuca marcel ciolacu
Liderii Coaliției, Nicolae Ciucă (PNL) și Marcel Ciolacu (PSD). Foto: Inquam Photos / Eduard Vînătoru

Ruperea Coaliției este discutată în ședința PNL. După eșecul negocierilor cu PSD pentru comasarea alegerilor din primăvară, liberalii sunt forțați să își schimbe strategiile electorale. „Se rupe hamul, ori moare calul”, le-ar fi transmis Vasile Blaga liberalilor. Totul în contextul în care PNL a decis să amâne ședința Consiliului Național programat în acest weekend, tocmai pentru a valida planul pentru alegeri. Fostul premier Florin Cîțu a fost mai categoric, nu a dorit amânarea discuțiilor din forul de conducere extins al partidului, tocmai pentru a stabili dacă mai continuă sau nu colaborarea cu PSD. Nicolae Ciucă le-a transmis tuturor că e posibil ca nici la ședința Coaliției de vineri să nu se ajungă la o decizie pe comasare.

Declarații din ședința PNL

Vasile Blaga: „Eu cred că e obligatoriu să amânăm Consiliul. O să râdeţi ... e albă sau neagră. Se rupe hamul ori moare calul. Asta este vorba, am trecut prin asta şi am câştigat mereu”.

Florin Cîțu, fost președinte PNL: „Trebuie să avem Consiliu Național, fiindcă am tot amânat. Cel puțin știm dacă mai stăm în coaliție sau nu”.

Nicolae Ciucă, președintele PNL: „Mai vedem o dată vineri cum decurg negocierile. Sunt șanse să nu se închidă nici atunci”.

Florin Cîțu: PNL trebuie să plece de lângă PSD

Florin Cîțu, fost președinte PNL: „Această coaliție a ajuns la data de expirare de mult, atunci când au introdus taxe, care fac rău românilor, fac rău economiei.

Nu venim la alegeri cu slogan «Noi am vrut comasare».

Nu comasarea ar trebui să ne scoată de la guvernare, ar trebui să ne scoată faptul că facem rău românilor, să ne uităm ce s-a întâmplat cu prețurile, cu taxele”.

Întrebat despre o strategie comună cu PSD pentru a exista o majoritate politică comună din 2025, Florin Cîțu a declarat la Digi24 că „nu trebuie să existe această majoritate, românii au votat dreapta și în 2020, PNL trebuie să revină pe dreapta, trebuie să plece de lângă PSD, doar așa putem câștiga”.

„Cât stăm lângă PSD, nu vom câștiga și apar astfel de probleme”, a mai precizat liberalul.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri