Guvernul a decis: se poate face plajă și pe prosop, nu doar pe șezlong

Data publicării:
IBIZA, SPAIN - AUGUST 21: A group of tourist sunbathe at Platja d'en Bossa beach on August 21, 2013 in Ibiza, Spain. The small island of Ibiza lies within the Balearics islands, off the coast of Spain. For many years Ibiza has had a reputation as a party destination. Each year thousands of young people gather to enjoy not only the hot weather and the beaches but also the array of clubs with international DJ's playing to vast audiences. Ibiza has also gained a reputation for drugs and concerns are now growing that the taking and trafficking of drugs is spiralling out of control. (Photo by David Ramos/Getty Images)
Foto: GettyImages

Guvernul a decis, în ședința de joi seara, că se va putea face plajă nu doar pe șezlong, ci și pe cearșaf sau prosop. Astfel, românii vor putea merge la plajă fără să fie nevoiți să închirieze şezlonguri.

„Să fie permis accesul pe plajă şi persoanelor care nu sunt, practic, în cadrul plajelor amenajate cu şezlonguri. Popular spus, pentru cei care doresc să facă plajă la marginea mării, fără şezlonguri. Aceste persoane vor trebui să respecte aceleași reguli ca și cele care fac plajă pe șezlonguri”, a declarat Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, citat de Mediafax.

De asemenea, șeful Cancelariei premierului a anunțat că ar putea fi eliminată și obligația ca persoanele care se întorc în țară din anumite țări să intre în izolare la domiciliu, dar asta depinde de evoluția situației epidemiologice. 

„Se pot institui excepţii pentru persoanele care vor fi obligate să respecte măsura izolării la domiciliu. Se deschide posibilitatea ca, în cazurile în care se pot relaxa aceste condiţii, pentru unele ţări de provenienţă, cetăţenii care se întorc în România să nu mai fie obligaţi la măsura izolării la domiciliu”, a declarat Ionel Dancă.

Două dintre aceste ţări ar putea fi Grecia sau Bulgaria, ţări care au un număr mai scăzut de bolnavi COVID şi care deja au renunţat la anumite restricţii.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri