Rusia susține că a doborât 10 rachete ATACMS lansate de Ucraina deasupra peninsulei Crimeea

Data publicării:
rachete atacms
Biden a aprobat în secret transferul rachetelor ATACMS cu rază lungă de acțiune în Ucraina, în luna februarie. Imagine cu caracter ilustrativ. FOTO: Profimedia Images

Ministerul Apărării rus a anunţat miercuri că forţele sale aeriene au distrus 10 rachete cu rază lungă de acţiune de tip ATACMS lansate de armata ucraineană în cursul nopţii asupra peninsulei ucrainene Crimeea, relatează Reuters.

Ministerul nu a precizat în comunicatul său publicat de Telegram dacă au existat pagube în urma atacului, însă guvernatorul oraşului Sevastopol din Crimeea, Mihail Razvojaev, a declarat că resturi de rachetă au căzut într-o zonă rezidenţială.

Potrivit primelor informaţii, nu au fost persoane rănite în urma atacului, a precizat Razvojaev pe Telegram.

Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea în urmă cu 10 ani, provocând condamnarea aliaţilor occidentali ai Kievului.

Rusia a afirmat recent, fără a oferi dovezi, că Ucraina a început să folosească sisteme de rachete tactice (ATACMS) furnizate de SUA.

Un oficial american a declarat marţi că ATACMS şi interceptorii de apărare aeriană aprobate de preşedintele Joe Biden pe 24 aprilie au ajuns deja la forţele ucrainene.

Ministerul Apărării rus a anunţat, de asemenea, că nouă drone de atac lansate de Ucraina au fost distruse deasupra regiunii Belgorod. Totodată cinci drone de atac au fost distruse deasupra regiunii ruse Kursk şi trei deasupra regiunii Briansk, a precizat ministerul rus. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri