Incendiu uriaș la un bloc din Constanța. Focul a izbucnit în parcare. 250 de oameni au fost evacuați urgent, unii au ieșit desculți

Data actualizării: Data publicării:
incendiu la un bloc din constanta
Incendiu uriaș la un bloc din Constanța. Focul a izbucnit în parcare. FOTO: Digi24

Opt oameni au ajuns la spital cu arsuri sau intoxicați cu fum, după un incendiu puternic izbucnit în noaptea de miercuri spre joi, într-un bloc din Constanța. Flăcările au izbucnit în garajul de la subsolul imobilului. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție și au fost trimise la intervenție 11 echipaje de pompieri. În total au fost evacuați 250 de locatari din imobilul care a luat foc.

UPDATE 8.00. Oamenii evacuați s-au dus la rude și prieteni.

Unii s-au întors la primele ore ale dimineții, ca să vadă dacă mai pot salva câteva lucruri. Oamenii stau în fața imobilului și mulți sunt încă în stare de șoc.

Blocul este ars aproape în totalitate, parcarea aproape la fel. Și mașinile parcate pe stradă au fost avariate, nu doar cele aflate în parcarea unde a izbucnit incendiul.


Incendiul a izbucnit în jurul orei 1, într-un bloc pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu din zona Km 4- 5.

Flăcările au cuprins inițial subsolul blocului, primele care au luat foc fiind două mașini. Nu se știe însă cauza exactă a izbucnirii focului.

Apoi, incendiul s-a extins rapid spre apartamente.

La fața locului au fost momente de panică, oamenii au ieșit disperați din case, unii dintre ei desculți. 100 dintre locatari au fost coborâți cu autoscara de pe acoperiș, unde rămăseseră blocați.

Nouă oameni au ajuns la spital, adulți și copii, intoxicați cu fum. Niciunul nu are răni grave.

37 de mașini au fost avariate, 25 fiind în parcarea imobilului.

La fața locului au intervenit medici, pompieri, jandarmi, plus echipaje ISU Călărași și Ialomița.

Cristian Amarandei, șeful ISU Dobrogea: "Au fost evacuate în jur de 250 de persoane, din care peste 70 de copii. Multe s-au adăpostit pe terasa blocului. În total au fost afectate 150 de apartamente.

Am alocat 35 autospeciale, echipaje medicale, au fost alocate forțe de la inspectoratul județean de urgență și forțe de la Ialomița și Călărași.

Din informațiile de până acum, focul a fost inițiat în parcare".

Incendiul a fost stins, dar pompierii sunt încă la fața locului.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri