Începe noul proces al lui Mario Iorgulescu. Aflat în Italia din 2019, a fost condamnat în lipsă la 15 ani și 8 luni de închisoare

Data actualizării: Data publicării:
mario iorgulescu pe o ambarcatiune
Foto: Facebook / Gino Mario Iorgulescu

Astăzi a începul apelul procesului lui Mario Iorgulescu, la Curtea de Apel București. În primă instanță, fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal din România, acuzat de omor și conducere sub influența alcoolului și drogurilor, a fost judecat în lipsă și condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare. Mario Iorgulescu se află în Italia din 2019.

Italia refuză să-l extrădeze pe Mario Iorgulescu

Mario Iorgulescu se află din 2019 în Italia, iar judecătorii italieni au refuzat extrădarea lui. În 2022, avocatul lui Mario Iorgulescu spune că judecătorii de la Curtea de Apel din Milano au respins cele două mandate europene de arestare, deoarece starea lui de sănătate nu-i permite să participe la proces, astfel că el va rămâne în Italia.

Tatăl lui Mario, Gino Iorgulescu, președintele LPF, declara în 2022 că fiul său suferă de o boală ireversibilă și că o să rămână într-o clinică, unde a fost internat în 2019, după ce a provocat accidentul în care un tânăr a murit. Atunci, procurorii au emis primul mandat european de arestare, acuzându-l pe Mario Iorgulescu că a comis accidentul mortal după ce a consumat alcool și droguri. Un al doilea mandat european de arestare a fost emis după ce Mario Iorgulescu a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare pentru că ar fi fost complice la sechestrarea unui bărbat.

Condamnat în 2023 la închisoare cu executare

Mario Iorgulescu a fost condamnat, în februarie 2023, de Tribunalul București, la 15 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi drogurilor (cocaină).

Judecătoarea Manuela Orzaţă de la Tribunalul Bucureşti a stabilit că Mario Iorgulescu avea discernământ în momentul producerii gravului accident auto din anul 2019 soldat cu moartea unui bărbat, nu există dovezi că el suferă de afecţiuni psihice care să-l împiedice să vină în România pentru a asista la proces, iar fapta săvârşită se încadrează la infracţiunea de omor sub forma intenţiei indirecte.

Cum s-a produs accidentul

Potrivit procurorilor, Mario Iorgulescu a condus beat și drogat, în data de 8 septembrie 2019 și a produs un accident în urma căruia un bărbat a murit. Acesta nu a oprit la semafor și a condus cu o viteză de 162 de kilometri pe oră, deși limita legală era 50 de kilometri pe oră.

„Pe fondul unei crize de gelozie și într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l și fiind sub influența cocainei, intenționând să se deplaseze din sat Gulia, com. Tărtășești, spre un club din Parcul Herăstrău, mun. București, inculpatul Iorgulescu Gino-Mario a condus autoturismul (...) cu o viteză ce depășea cu mult viteza legală de 50 km/h în localitate, pătrunzând pe culoarea roșie a semaforului cu viteza de 145 km/h în intersecția dintre Șos. Chitilei și str. Teodor Neagoe, accelerând până la 162 de km/h în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda I, urcând vehiculul cu partea stângă pe un scuar, apăsând la maximum pedala de accelerație la un vehicul echipat cu un motor ce dezvoltă 700 de cai putere, pătrunzând pe contrasens și intrând în coliziune frontală, la ora 03:02:39, la viteza de 143 km/h, cu autoturismul marca Audi, condus de victima V. D.-A., care a decedat pe loc, toate acestea în condițiile în care, din momentul în care a pătruns în intersecție pe culoarea roșie a semaforului, inculpatul nu a acționat frâna, iar în momentul coliziunii pedala de accelerație era apăsată la maximum”, potrivit procurorilor.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
Cine sunt cei 450.000 de pensionari ce primesc 2.700 lei lunar, deși au cotizat mai puțin de 15 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...