Deputații juriști au votat pentru ridicarea imunității lui Nicolae Bănicioiu. Votul în plen, săptămâna viitoare

Data actualizării: Data publicării:
Fostul ministru Nicolae Bănicioiu.
Plenul Camerei Deputaților decide asupra ridicării imunităţii lui Nicolae Bănicioiu. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a dat vineri un raport favorabil pentru ridicarea imunității deputatului Pro România, Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății, acuzat de DNA de trafic de influență și luare de mită. Raportul a fost adoptat cu 19 voturi „pentru” și 2 voturi „împotrivă”.

Deputatul Nicolae Bănicioiu, care s-a prezentat vineri la şedinţa Comisiei juridice a declarat că toate acuzaţiile la adresa sa sunt „minciuni”.

„Sunt nişte minciuni. (...) Poziţia mea este foarte clară. Eu vreau să ajungem cât mai repede cu discuţia pe fond. Până acum nu am fost audiat, nu înţeleg de ce nu am fost audiat. Mi-a spus doamna avocat şi înţeleg din multe păreri juridice că puteam fi audiat de câte ori era nevoie. Nu mai candidez. Să stea lumea liniştită.”, a declarat Bănicioiu.

Deputații vor vota, marți, în plen, ridicarea imunității lui Bănicioiu. Votul va fi secret, cu bile.

Procurorii DNA cer ridicarea imunității parlamentare a deputatului Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății în Guvernul Ponta, pentru a putea fi cercetat într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență și luare de mită.

Bănicioiu ar fi pretins, în perioada 2012-2014 aproape un milion de euro pentru a-și folosi influența și pentru a numi manageri de spital pe care doi oameni de afaceri îi puteau controla și pentru a aloca sume de bani spitalelor cu care aceștia aveau contracte.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri