Şeful Poliţiei Balş şi cinci şefi din IPJ Olt, cercetaţi disciplinar

Data publicării:
10012013 20sedinta 20igpr-43116

Vasile Viorel a precizat că cercetarea prealabilă dispusă la IPJ Olt a fost finalizată joi, fiind dispusă sesizarea Consiliului de disciplină al Poliţiei Române pentru neglijenţă în exercitarea dispoziţiilor de serviciu în cazul şefului Poliţiei Oraşului Balş, Ion Şotea, şi al altor şefi din IPJ Olt, respectiv şefii serviciilor Rutier, Arme şi Investigarea Fraudelor, precum şi doi şefi de birou de la Investigarea Fraudelor.

De asemenea, tot la IPJ Olt, au fost dispuse mustrări scrise în cazul şefului şefului Serviciului de Ordine Publică şi al celui de la Serviciul Resurse Umane.

Alţi doi şefi, de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi Biroul de Grupări Infracţionale, au primit atenţionări.

Viorel Vasile a reamintit că, în cazul adjunctului şefului IPJ Olt Valerian Iliescu, cercetarea prealabilă a fost suspendată, întrucât acesta este în concediu medical, iar celalălat adjunct, Emilian Mladin, a fost pensionat în 10 ianuarie.

La conducerea IPJ Olt se află, din 8 ianuarie, comisarul şef de poliţie Mihai Pruteanu, director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Române, desemnat prin dispoziţie a şefului IGPR, Petre Tobă.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat anterior, tot marţi, că şeful IPJ Olt, Ion Voicu, nu vine la audieri pentru că a intrat în concediu medical, dar că acesta nu va mai lucra nicio zi în Poliţie după ce va veni prima zi la serviciu, precizând că nu credea până acum că în Poliţie există "atâta golănie".

Ministrul de Interne consideră că Ion Voicu nu a venit la audieri la Ministerul Afacerilor Interne pentru că este vinovat şi fuge de răspundere.

Toate femeile din Poliţie vor fi întrebate dacă au fost hărţuite sexual sau discriminate la serviciu

Toate femeile care lucrează în Poliţie vor fi intervievate de psihologii şi sociologii IGPR şi vor completa un chestionar elaborat de specialişti, în care vor răspunde la întrebări legate de eventuale acte de hărţuire ori discriminare pe criterii sexuale, au anunţat, joi, oficiali ai IGPR.

Chestorul Viorel Vasile, adjunct al şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că primele echipe, formate din specialişti în resurse umane, control intern, psihologi şi sociologi ai IGPR, au plecat deja în ţară, pentru a verifica în ce condiţii îşi desfăşoară munca angajatele instituţiei.

Adjunctul şefului IGPR a adăugat că se vor purta discuţii cu absolut toate angajatele, după care se va face un raport.

Potrivit lui Viorel Vasile, în Poliţia Română lucrează 8.809 femei, dintre care 2.211 sunt ofiţeri, iar 133 au funcţii de conducere. În acelaşi timp, 4.908 au gradul de agent, opt dintre acestea având funcţii de conducere, iar 1.690 sunt personal civil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri