Un profesor universitar din Timişoara este acuzat de luare de mită

Data publicării:
vlcsnap-2013-04-10-14h34m14s185

Potrivit denunţului, Daniel Petru Coca şi-ar fi umflat conturile considerabil în ultimii cinci ani dintr-o aşa-zisă taxă pe examen impusă studenţilor, spun anchetatorii. Extrasele bancare obţinute de procurori arată că bărbatul avea într-un cont 33.500 de euro şi 122.060 de lei.

Studenţii săi susţin că "tariful" pornea de la 100 de euro pentru o notă de trecere la un examen, dar nu ezita să ridice preţurile. Ei mai spun că profesorul îşi lua măsuri de precauţie în timpul negocierilor, vorbind cu subînţeles şi ferindu-se să ceară bani direct.

Profesorul universitar îşi declară nevinovăţia şi spune că nu are ce să îşi reproşeze.

Interceptarea unei discuţii dintre profesor şi studenţi

"Studente: Am vrea să vorbim ceva cu dumneavoastră, de meditaţii. Suntem şi noi în ultimul an şi am vrea să… Noi vrem să înţelegem mai bine.

Profesor: Veniţi mai la urmă un pic. Vă luptaţi cu mine. Şi mai pot fi şi învins…"

La un moment dat, studenţii au decis să nu mai plătească, apoi au picat examenele. Tinerii l-au filmat pe profesor primind mită şi le-au explicat poliţiştilor ce se întâmplă dacă nu dau şpagă.

„Nu am fost promovată. Fie nu eram ascultată din subiectele extrase, fie mi s-a spus că timpul alocat prezentării mele este insuficient pentru ca profesorul să-şi formuleze o opinie cu privire la pregătirea mea”, se arată în denunțul studenţilor.

Profesorul riscă acum până la 15 ani de închisoare. În plus, toţi banii găsiţi în conturile lui sau ale apropiaţilor ar putea fi confiscate, dacă este condamnat. Procurorilor li s-a părut de asemenea suspect faptul că dascălul a transferat mulţi bani către mama sa după ce a început ancheta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri