Medic ginecolog de la Spitalul Filantropia, trimis în judecată după ce o femeie pe care o operase pentru avort a fost aproape de moarte

Data publicării:
Doctor examining pregnant womans belly
Foto: Profimedia Images

Un medic în specialitatea obstetrică-ginecologie la Spitalul Filantropia din Capitală, Mădălina Gheorghe, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, după ce unei paciente căreia îi făcuse o întrerupere de sarcină i s-a făcut rău şi a fost operată de urgenţă la Elias, pentru a-i fi salvată viața. 

„În fapt, s-a reţinut că la data 21.02.2019, medicul în specialitatea obstetrică-ginecologie i-a efectuat persoanei vătămate o întrerupere de sarcină la Spitalul Filantropia, intervenţie în cursul căreia s-a produs o perforaţie a tranşei uterine. 

Post intervenţie, până la momentul externării, medicul nu a efectuat o supraveghere efectivă a pacientei de natură a identifica elemente clinice şi simptomatologice pentru diagnosticarea perforaţiei de tranşă uterină. 

Urmare nediagnosticării complicaţiei medicale asociate intervenţiei medicale, starea de sănătate a persoanei vătămate s-a agravat şi s-a impus deplasarea de urgenţă, în cursul aceleiaşi zile, la Spitalul Universitar Elias, unde persoana vătămată a fost supusă unei intervenţii chirurgicale pentru salvarea vieţii”, a transmis Parchetul, într-un comunicat de presă. 

Procurorii susţin că perforaţia de tranşă uterină este o complicaţie documentată în literatura medicală de specialitate care se obiectivează în prezenţa unor factori de risc: cicatrice post-cezariană şi sarcină cu placentă implantată pe cicatrice. Simptomatologia poate fi evidentă încă din cursul intervenţiei chirurgicale sau se poate diagnostica ulterior, intervalul de timp între producerea leziunii şi apariţia simptomatologiei fiind în funcţie de dimensiunile leziunii şi intensitatea hemoragiei. Nediagnosticarea acestei complicaţii prin lipsa de supraveghere postprocedurală constituie deficienţă în acordarea asistenţei medicale. 

Dosarul se va judeca la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri