Ministrul de Interne: Traficul e infernal pentru că „unii nu gândesc"

Data publicării:
trafic agerpres
Foto: Agerpres

Ministrul Afacerilor Interne a găsit explicația pentru aglomerația de pe străzile Capitalei. Traficul e infernal pentru că unii nu gândesc - spune Marcel Vela. În opinia sa, o soluție pentru decongestionare ar fi străzile cu sens unic. Vela vrea să discute și cu Primăria Capitalei pe această temă.

Nu e greu să ne dăm seama că în București traficul este infernal din cauza unora care nu gândesc”, a spus Marcel Vela.

Întrebat la cine se gândește, ministrul a răspuns: „De la miniștri până la primari generali, îi aveți acolo, pe Google. Puteți să îi căutați”.

Punctul meu de vedere - și îl voi spune și consilierilor locali și doamnei primar general - este realizarea unor fluxuri de ciculație pe străzi sau bulevarde care cuprindă un singur sens. Cred că avem atâta înțelepciune să ne uitam pe o hartă cu drone. Inspectoratul de Aviație al ministerului e la dipoziție pentru a face un studiu, o cercetare cu zonele aglomerate”, a continuat ministrul.

Ceea ce se întâmplă în București la ora actuală este de neacceptat. Este inacceptabil într-o capitală europeană, ca un compatriot, un concetățean să petreacă în trafic așa mult timp. Vă spun, cu experiența de primar, că pot fi rezolvate printr-o reorganizare a traficului în București, prin fluidizare, măcar parte din probleme”, a mai spus Marcel Vela.

Indiferent câți polițiști rutieri aduce Ministerul de Interne în stradă, problema există în continuare. Așadar, prin acest dialog doresc, împreună cu specialiștii din minister, să clarificăm și probleme de fond, adică să găsim acele cauze care pot fi eliminate și pot ajuta bucureșteanul să nu mai petreacă așa mult timp în trafic”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri